ALL Accor halveert statusvereisten en past boekingsvoorwaarden wereldwijd aan

ALL Accor halveert statusvereiste en past boekingsvoorwaarde wereldwijd aan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De halve reiswereld ligt inmiddels op z’n kop. Vanaf komende week vliegen sommige maatschappijen niet of bijna niet meer. Denk aan Transavia, KLM, Air France en Brussels Airlines. Ook in de hotelindustrie is het steeds rustiger nu veel mensen huiswaarts zijn gereisd. Dit heeft ook veel invloed op annuleringen en restituties van geboekte verblijven. Dit merken ze ook bij ALL Accor. Daarom komt ALL Accor nu met aangepaste statusvereisten. Ook de boekingsvoorwaarden wereldwijd worden aangepast.

Coronavirus

Het Coronavirus is inmiddels wereldwijd terechtgekomen, wat ook in deze kaart van de NOS & Localfocus duidelijk te zien is. Grootste boosdoener is de geglobaliseerde wereld, waarbij we enorm gemakkelijk van a naar b kunnen reizen. Grenzen sluiten, telefoons van vliegtuigmaatschappijen en touroperators staan roodgloeiend en mensen zitten vast in afgesloten landen. Sluiting grenzen Suriname, Curaçao, Aruba en meer door CoronavirusGisteren deden we al een oproep om niet massaal te gaan bellen naar vliegtuigmaatschappijen voor onnodige zaken, hier lees je daar meer over. KLM en andere maatschappijen hebben inmiddels soepele omboekregelingen. Alles over het Coronavirus kun je hier op InsideFlyer teruglezen.

Omboeken

Eerder gaf ALL Accor al aan dat het omboekbeleid versoepeld werd. Dit was toen voornamelijk voor de Aziatische regio en Italië. Inmiddels is dat aangepast. Heb je een boeking met een verblijfdatum voor 30 april 2020 dat niet flexibel is, dan kun je deze reis kosteloos wijzigen. Dit geldt alleen voor reserveringen die direct gemaakt zijn via Accor of de website van het hotel. Alle in aanmerkende hotels kun je hier vinden. ALL Accor geeft aan dat je met het betreffende hotel zelf contact moet opnemen om je verblijf te wijzigen. Houd er wel rekening mee dat als je wijzigt het nieuwe tarief anders kan zijn en de beschikbaarheid anders kan zijn.

Reisbeperkingen

Er zijn ook landen waar strengere reisbeperkingen gelden. In deze landen mag je bijvoorbeeld geheel niet meer reizen. Daarom heeft ALL Accor het volgende soepelere beleid qua boekingsvoorwaarden.

Verblijf in Verenigd Koninkrijk & Europa

Heb je een niet-flexibel tarief geboekt en reis je tussen 17 maart en 1 april 2020, dan mag je de reis kosteloos annuleren. Het gehele bedrag van de reservering wordt terugbetaald.

Verblijf in Australië, China, Hong Kong, Macau, Taiwan, Cambodja, Fiji, Frans-Polinesië, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Filipijnen, Singapore, India en Vietnam.

Heb je een reservering voor een verblijf vóór 30 april in een van bovenstaande landen, dan kun je deze kosteloos annuleren. Het gehele bedrag van de reservering wordt ook hier terugbetaald.

Verblijf in Midden-Oosten & Afrika

Hierbij geldt hetzelfde als hierboven. Verblijf je vóór 30 april in een hotel in dit gebied, dan kun je het verblijf kosteloos annuleren. Het bedrag wordt teruggestort op je rekening of teruggestort op je creditcard.

Reisbureau of boekingswebsite

Heb je een verblijf bij een van de duizenden hotels van ALL Accor geboekt, maar niet direct via het hotel of via ALL Accor, maar via een reisbureau of boekingswebsite? Dan gelden er andere regels. Heb je namelijk geboekt via bijvoorbeeld Hotels.com, Booking.com, Expedia, reisbureau of een andere aanbieder, dan zul je met hen contact moeten opnemen. Dus heb je niet direct geboekt bij ALL Accor of een hotel, maar via een extern bedrijf, neem dan met dat externe bedrijf contact op. Zij kunnen je helpen bij eventuele omboekingen of annuleringen.

Gast bij Adagio?

Heb je binnenkort een verblijf bij het hotelmerk Adagio op de planning staan? Dan zijn ook hier ruimere boekingsvoorwaarden of mogelijkheden je verblijf om te boeken of annuleren. Dit geldt voor gebieden in Azië, de Verenigde Staten, Italië en verschillende landen in het Midden-Oosten. Veelal kun je omboeken t/m 31 december 2020. Meer daarover op deze website van Adagio.

ALL Accor Statusvereisten

Het loyaliteitsprogramma ALL Accor heeft sinds het einde van 2019 nieuwe voordelen en statusvereisten. Daar schreven we op InsideFlyer hier en hier al over. Echter is het nu enorm lastig om aan de voorwaarden voor het behalen van een bepaalde status te voldoen. Eerder maakte IHG en Flying Blue bekend hun voorwaarden aan te passen. Ook ALL Accor doet dat. Zij stellen dat het namelijk onduidelijk is wanneer er weer gereisd kan worden en dat wanneer dat kan ook echt veilig moet zijn. Daarom is de gedachte dat je op dit moment niet voldoende statuspunten of nachten bij elkaar kunt sparen om de huidige status te kunnen behouden.

Gratis ontbijt voor Diamond & Platinum Leden ALL Accor
Gold Status ALL Accor

ALL Accor halveert alle statusvereisten. Statushouders (Silver, Gold en Platinum) hoeven dus maar 50% van de benodigde aantal nachten of statuspunten te behalen. Dat wil zeggen dat de statusvereisten voor het ALL Accor loyaliteitsprogramma worden gehalveerd.

Stel je hebt nu de Silver status, dan hoef je in plaats van 10 nachten nu maar 5 nachten te verblijven om je status te behouden. Voor de Gold status is dat 15 nachten in plaats van 30 en voor Platinum 30 nachten.

Dit zelfde geldt voor de hoeveelheid statuspunten. Meer informatie over de verschillende statussen bij ALL Accor kun je hier lezen. Berichten met betrekking tot verblijven bij ALL Accor en het coronavirus kun je hier lezen.

Ik reis binnenkort, wat nu?

Heb je binnenkort een reis naar bijvoorbeeld Suriname, Curaçao of een van de andere bestemmingen waar restricties gelden, dan hebben we het volgende advies.

  • Neem alleen contact (mail/social media/telefoon) op met de partij waar je je reis geboekt hebt al je binnen 72 uur reist. Zij kunnen je meer vertellen over de huidige situatie.
  • Houd ook deze website van de overheid in de gate voor het laatste nieuws over het Coronavirus.
  • Op deze website kun je de meest actuele informatie vinden over reisadviezen voor landen met het coronavirus.

Sluiting grenzen Suriname, Curaçao, Aruba en meer door Coronavirus

Bron: ALL Accor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *