KLM introduceert terugkeertarieven en bouwt intercontinentaal netwerk verder af2 min leestijd

KLM Vloot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM is momenteel druk bezig om alle reizigers in diverse landen op te halen. Vanwege de vele inreisbeperkingen wordt het voor de luchtvaartmaatschappij steeds lastiger om alle vluchten uit te blijven voeren. Daarom zal vanaf volgende week het intercontinentale netwerk nog verder worden afgebouwd.

De laatste informatie kun je op deze pagina van de luchtvaartmaatschappij vinden, daar de onderstaande situatie snel kan veranderen.

Introductie terugkeertarieven

Heb je geen boeking bij KLM en wil je graag naar huis, dan kun je nu gebruik maken van speciale terugkeertarieven. Dit zijn speciale tarieven voor een enkele reis. Deze tarieven zijn vanaf nu beschikbaar via de website. Deze tarieven zijn beschikbaar voor passagiers met de Nederlandse of Europese nationaliteit, maar zijn ook beschikbaar voor reizigers die buiten Europa wonen en terug willen keren.

Dit tarief is 50% van een retour en voor reizen in Economy Class is er een maximumprijs vastgesteld. Deze maximale prijs is gelijk aan de H-boekingsklasse.

KLM Voorjaarsdeals

KLM stopt groot deel intercontinentaal netwerk

KLM is al gestopt met intercontinentale vluchten naar deze bestemmingen in verband met het Coronavirus: Bahrain, Chengdu, Dammam, Edmonton, Hangzhou, Houston, Kuweit, Las Vegas, Minneapolis/St. Paul, Muscat en Xiamen.

Daarnaast stopt KLM aankomende week ook met vliegen naar nog meer intercontinentale bestemmingen. Dit zijn de data waarop de laatste vlucht vertrekt vanaf Schiphol:

  • 19 maart: Miami;
  • 23 maart: Bengaluru;
  • 24 maart: Sint Maarten, Washington, San Francisco;
  • 25 maart: Kigali/Entebbe, Quito/Guyaquil, Montreal;
  • 26 maart: Havana, Bogota/Cartagena, Fortaleza, Vancouver;
  • 27 maart: Lagos, Kuala Lumpur/Jakarta;
  • 28 maart: Accra, Kaapstad, Kilimanjaro/Dar es Salaam, Aruba/Bonaire, Rio de Janeiro, Paramaribo, San José/Liberia en Mumbai.

Heb je momenteel een boeking bij de luchtvaartmaatschappij en wil je eerder naar huis, dan kun je de reisdatum wijzigen. Dit kan via de website van de luchtvaartmaatschappij en via de KLM-app (Mijn Reis-omgeving). Er moet echter wel beschikbaarheid zijn op de betreffende vlucht om dit te kunnen wijzigen. De luchtvaartmaatschappij geeft het advies om met het consulaat of de ambassade contact op te nemen als KLM niet meer mag vliegen op de betreffende bestemming. Daarnaast is het momenteel bijzonder druk bij het contact center en daardoor geeft KLM voorrang aan repatriëringsvragen.

Reis je met Transavia, kijk dan in dit artikel voor de laatste informatie. Transavia Nederland stopt vanaf maandag 23 maart tijdelijk met vliegen.

KLM vloot

Afbeeldingen ©KLM. H/T TheFlyingDutchboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *