KLM Package Deals annuleren en wijzigen vanwege Coronavirus2 min leestijd

Verdien extra Flying Blue miles met de KLM Package Deals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met een KLM Package Deal kun je zelf je vlucht, hotel en/of auto uitkiezen tegen een gunstige prijs. Deze Package Deals worden mogelijk gemaakt door Airtrade, een partner van de luchtvaartmaatschappij. In het licht van het Coronavirus kun je de reizen nu annuleren of wijzigen, met inachtneming van een aantal voorwaarden.

KLM Package Deals met vertrek t/m 6 april

Heb je een Package Deal met een vertrekdatum tot en met 6 april, dan is je reis geannuleerd door Airtrade. Voor je reis krijg je een zogenoemde Corona-voucher, welke voldoet aan de voorwaarden van de ANVR en SGR.

Deze Corona-voucher ontvang je via een e-mail binnen een aantal weken. Deze heeft de waarde van je geboekte reis inclusief de waarde van een eventuele kortingsvoucher die gebruikt is tijdens het boeken. Van de waarde worden echter wel administratiekosten van €35 per persoon afgehaald en je krijg de €10,- aan boekingskosten ook niet terug. De voucher heeft een geldigheidsduur van één jaar en kun je gebruiken voor een combinatie van een vlucht, hotel en/of autohuur voor een (alternatieve) bestemming.

KLM Package Deals met vertrek vanaf 7 april

Heb je een reis geboekt met een vertrek vanaf 7 april, dan zijn er twee opties. Voor reizen waarbij de overheid code rood heeft afgegeven met een vertrek voor 30 april 2020, dan is je reis geannuleerd door Airtrade. Je reis zal ook geannuleerd worden als KLM (of een partner) de vlucht niet kan uitvoeren. Ook voor deze annulering ontvang je de zogenoemde Corona-voucher met de hierboven genoemde voorwaarden.

Heeft de overheid een code oranje, geel of groen afgegeven en kan KLM (of partner) de vlucht wel uitvoeren, dan kun je de reis ook annuleren. Hiervoor gelden dan wel de voorwaarden die tijdens het boeken zijn vermeld voor de verschillende diensten (luchtvaartmaatschappij, hotel, autohuur, etc.). Ook voor deze optie betaal je dan €35 aan administratiekosten per persoon.

Als je de reis wil wijzigen naar een andere bestemming, dan kan dit ook. Dan ontvang je een voucher voor de waarde van je reis, welke je dan kunt gebruiken voor een nieuwe boeking.

De laatste up-to-date informatie over het wijzigen en annuleren van een KLM Package Deal, kun je hier vinden.

KLM Package Deal ©Airmiles

Afbeeldingen ©KLM/Airtrade

Dit artikel is informatief en dient niet te worden opgevat als juridisch advies. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *