Alitalia gaat vaker vliegen, ook naar Amsterdam

Boeing 777-200 in Alitalia livery bij de hangar (Bron: Alitalia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Diverse Europese airlines gaan hun dienstregeling langzaamaan weer opschroeven. Zo vliegt KLM momenteel weer naar meer bestemmingen in Europa en intercontinentaal. Ook Delta, British Airways en Lufthansa gaan vaker vliegen. Alitalia maakt nu bekend het aantal vluchten in augustus met zo’n 25% te verhogen. Dat betekent ook dat de Italiaanse nationale airline vaker richting Amsterdam komt.

Zomerdienstregeling

In de zomermaand augustus plant Alitalia om het aantal vluchten met een kwart uit te bereiden. Dit staat gelijk aan een totaal van zo’n 1.600 wekelijkse vluchten. En dat is dan alweer een verdubbeling ten opzichte van juni. Het is de bedoeling dat er 75 routes beschikbaar komen. Zo’n 40% daarvan is binnenlands.

In augustus komen er weer vluchten beschikbaar naar onder meer Tokyo en New York. Maar ook het aanbod naar de rest van Europa, Noord-Afrika en Midden-Oosten wordt verder uitgebreid.

Amsterdam

Vanuit Rome Fiumicino (FCO) vliegt Alitalia vanaf 1 augustus veertien keer per week direct naar Amsterdam (en v.v.). Vanuit Milaan Linate (LIN) (en v.v.) zal er tevens vanaf 1 augustus meer gevlogen gaan worden. Dit kan oplopen tot twaalf wekelijkse vluchten. Milaan Malpensa (MXP) wordt nog niet direct aangevlogen. De Italiaanse maatschappij vliegt op deze routes over het algemeen met de Airbus A319 of A320. Meer over de vloot en stoelindeling lees je hier.

Airbus A320 in Alitalia livery op de luchthaven van Madrid (Bron: Unsplash / Miguel Ángel Sanz)
Airbus A320 in Alitalia livery op de luchthaven van Madrid (Bron: Unsplash / Miguel Ángel Sanz)

Voorzorgsmaatregelen

Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen neemt ook de Italiaanse nationale carrier enkele maatregelen. Regelmatig reinigt een speciaal team de volledige cabine. Ook zijn mondkapjes verplicht voor zowel reizigers als de crew. Daarnaast moet elke reiziger over een ingevulde en ondertekende gezondheidsverklaring beschikken. Aan boord zul je ook merken dat de maaltijd- en drankenservice is aangepast.

Recentelijk maakte de Italiaanse overheid nog bekend dat opbergen van bagage in de bagagebakken ook niet meer is toegestaan. Meer over de laatste Coronamaatregelen van de maatschappij lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *