Lufthansa schroeft dienstregeling weer op

Airbus A330-300 van Lufthansa stijgt op (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alhoewel de Coronacrisis nog lang niet voorbij is gaat Lufthansa toch een gedeelte van de dienstregeling weer opstarten. De Duitse nationale maatschappij wil weer een beperkt aantal routes gaan vliegen. Dit betekent dat er vanaf juni ruim 1.800 wekelijks vluchten gepland staan, waaronder naar twintig long haul bestemmingen.

Uitbreiding

Dit geldt overigens niet alleen voor Lufthansa zelf. SWISS en Eurowings, die beiden onder de Lufthansa Group vallen, schroeven ook hun dienstregeling op. Het gaat overigens niet alleen om zakelijke bestemmingen, maar ook om leisure. Er zullen meer dan 106 bestemmingen in Duitsland en Europa beschikbaar zijn, evenals twintig intercontinentale bestemmingen. Tegen het einde van juni wordt dit mogelijk nog verder uitgebreid. De eerste bestemmingen zijn nu al te boeken via de website van de airline.

Lufthansa

Frankfurt en München zijn voor Lufthansa twee belangrijke hubs, ook voor de long haul routes. Vanuit Frankfurt vlieg je naar Toronto, Mexico City, Abuja, Port Harcourt, Tel Aviv, Riyadh, Bahrain, Johannesburg, Dubai en Mumbai. De verbindingen met Newark/New York, Chicago, Sao Paulo, Tokyo en Bangkok waren al beschikbaar en blijven in de dienstregeling. Vanuit München vlieg je naar Chicago, Los Angeles en Tel Aviv.

Lufthansa vliegt momenteel twee per dag non-stop naar Amsterdam vanuit Frankfurt. Hiervoor wordt momenteel een Embraer 190 ingezet.

Austrian Airlines

De vluchten van Austrian Airlines zijn nog steeds opgeschort. Afgelopen week is zelfs besloten om dit met een week te verlengen, van 31 mei naar 7 juni 2020. De kans is aanwezig dat op korte termijn besloten wordt dat ook Austrian weer mag gaan vliegen. Alhoewel de Nederlandse overheid nu alleen noodzakelijke reizen adviseert voor dit land.

SWISS

Het Zwitserse SWISS wil weer gaan vliegen naar diverse bestemmingen in de Mediterranen en andere grote Europese steden als Parijs, Brussel en Moskou. Qua long haul vliegt SWISS momenteel al non-stop naar New York. Daar wordt volgens planning aan toegevoegd: New York JFK, Chicago, Singapore, Bangkok, Tokyo, Mumbai, Hong Kong en Johannesburg. Alle vluchten gelden met vertrek vanuit Zürich.

Airbus A320neo van SWISS (Bron: Airbus / SWISS)
Airbus A320neo van SWISS (Bron: Airbus / SWISS)

Eurowings en Brussels Airlines

Vanuit Düsseldorf, Keulen/Bonn, Hamburg en Stuttgart vliegt Eurowings in juni op vijftien extra bestemmingen. Met een focus op Spanje, Griekenland, Portugal en Kroatië. Brussels Airlines wil vanaf 15 juni weer een beperkt aantal vluchten uit gaan voeren. Tot nu toe lagen de vluchten nog helemaal stil. Brussels Airlines kondigde recentelijk nog een grote reorganisatie aan om te kunnen overleven. Daarbij werd bekend gemaakt een deel van het personeelsbestand mogelijk niet meer nodig is. Daarnaast zullen zestien toestellen de vloot verlaten.

Brussels Airlines Airbus A330 (Bron: Brussels Airlines)
Airbus A330 van Brussels Airlines (Bron: Brussels Airlines)

Voorzorgsmaatregelen

Evenals andere maatschappijen nemen de airlines in de Lufthansa Group ook maatregelen. De groep raadt aan om altijd goed op de hoogte te zijn van de voorschriften en beperkingen van je reisbestemming. Ook moeten reizigers rekening houden met strenge(re) regels bij de douane en security screening. Hierdoor kunnen langere wachttijden opstaan. Catering aan boord blijft vooralsnog zeer beperkt. Reizigers worden nog steeds verzocht gebruikt te maken van gezichtsmaskers die zowel de neus als mond bedekken. Deze mondkapjes dienen gedurende de gehele vlucht gedragen te worden.

Reacties

 1. Josama zegt

  Thailand heeft de grens gesloten tot eind juni voor internationale passagiers. Hoe kan de Lufthansa groep dan aangeven dat ze weer op Bangkok gaan vliegen?

 2. annemarie zegt

  Mijn vraag is gaan jullie binnenkort ook weer op Orlando vliegen ,Wij vertrekken 31 Aug .Inverband met een Esta aanvragen

  • Inge zegt

   Hoi Annemarie, wij vliegen over drie weken naar Orlando. Volgens de berichtgeving vliegen ze nog niet naar Orlando. Maar nog geen geannuleerde vlucht‍♀️. Daarnaast geldt voor beide landen nog een inreisverbod. Ook al vliegt Lufthansa, het land kom je niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *