Italië opent langzaam grenzen voor buitenlanders

Italië opent langzaam grenzen voor buitenlanders

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bijna alle landen zijn of waren in enige vorm van lockdown. Oorzaak: de wereldwijde uitbraak van het Covid-19 virus, ook wel bekend als het Coronavirus. Dit virus zorgt voor vele besmettingen en heeft ook dodelijke slachtoffers tot gevolg. Nu het aantal besmettingen en doden afneemt, lijken sommige overheden de keuze te maken om de landsgrenzen weer te openen. Ook het zwaar getroffen Italië lijkt zeer binnenkort de grenzen weer te openen. Hierdoor is het ook mogelijk voor buitenlanders om Italië in de zomermaanden weer te bezoeken.

Impact

Centrale overheden grepen vroegtijdig of soms wat laat in, maar het leidde veelal tot sluitingen van grenzen vanwege het Covid-19 virus. Dit heeft in veel landen geleid tot economische problemen en zelf hier en daar al een recessie. Binnen de Europese Unie is het gegaan over flinke steunmaatregelen om voornamelijk de zuidelijke landen, die tot nu toe het zwaarst getroffen zijn, te helpen. Niet elk lid van de EU was het daar mee eens. Om de economie weer op gang te krijgen is het voor veel landen goed om toeristen het land binnen te krijgen. Frankrijk heeft besloten dat er dit jaar géén toeristen in het zomerseizoen het land in mogen. Het is de bedoeling dat in het land juist de Fransen zelf op reis moeten in eigen land. De verwachting is dat de komende weken steeds meer landen laten weten hoe ze de komende zomermaanden zullen doorstaan. Daardoor kunnen buitenlanders weer op reis in andere landen. Italië maakte het onlangs ook bekend.

Reizen in Italië

In Italië zijn op dit moment meer dan 31.000 mensen overleden aan het virus. Toch wil de overheid de lock-down maatregelen versoepelen. Al dagen zijn de aantal overlijdens erg laag. Premier Conte heeft daarom aangekondigd dat er meer beweging in het land mag komen, ze kunnen namelijk niet wachten tot er een vaccin is alvorens het land te heropenen. Vanaf 18 mei is het daarom mogelijk dat Italianen weer binnen hun eigen regio vrij mogen bewegen, zonder enig formulier. Vanaf 3 juni mogen Italianen dan weer tussen regio’s verplaatsen. Ook vanaf dit moment is het weer mogelijk om vanuit een ander EU-land naar Italië te reizen. Dus ook vanuit Nederland. Buitenlanders uit de EU kunnen dan, mits er geen grote veranderingen zijn, weer op reis naar Italië. Dit zou onder andere de economie in het land weer wat moeten helpen verbeteren.

Italië opent langzaam grenzen voor buitenlanders
Toch op vakantie in Milaan?

Mogelijkheden

Het is natuurlijk afwachten wat andere overheden deze zomer toelaten en wat juist niet. Echter zou het dus mogelijk kunnen zijn te reizen naar Italië. Al moet je jezelf natuurlijk afvragen of je dat zou willen. Daarnaast is misschien niet gemakkelijk om er te komen, maar dat is afhankelijk of de geplande grensopeningen doorgaan. Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland willen bijvoorbeeld op 15 juni de grenzen weer openen voor reizigers. Of dat allemaal definitief doorgaat is afwachten. Maar mocht het niet mogelijk zijn per auto de landen te doorkruisen, dan is er nog een mogelijkheid per vliegtuig te vertrekken. KLM vliegt naar verschillende Italiaanse bestemmingen waaronder Rome en Milaan. Verschillende andere maatschappijen zullen ook weer meer gaan vliegen. In dit overzicht kun je de verschillende vluchten uitgevoerd door KLM op een rijtje teruglezen en hier de vluchten vanuit Schiphol.

Italië opent langzaam grenzen voor buitenlanders
Of Venetië?

Beeldmateriaal: MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *