Gebruik bagagebakken verboden op vluchten van/naar Italië

Royaal handbagagebeleid KLM ten einde?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airlines over de gehele wereld nemen verschillende maatregelen om de hygiëne tijdens een vliegreis zoveel mogelijk te waarborgen. Denk aan social distancing bij check-in op de luchthaven, veranderde boardingprocedures, desinfectie van de cabine en bij vrijwel alle airlines is tegenwoordig een mondmasker verplicht. Voor vluchten van, binnen en naar Italië komt daar nu een bijzondere regel bij.

Met onmiddellijke ingang is het in Italië niet meer toegestaan om gebruik te maken van de bagagebakken in de cabine. Dat heeft de Italiaanse luchtvaartautoriteit besloten na een decreet van de regering om de verspreiding van COVID-19 verder te beperken. Tijdens het opbergen en het er weer uithalen van items uit de bagagebakken zouden passagiers namelijk te dicht op elkaar in het gangpad staan.

Bagage inchecken

Reizigers kunnen voorlopig dus alleen bagage meenemen in de cabine als deze onder de stoel voor zich past. Aktetassen, kleine rugzakken en laptoptassen mogen dus nog wel mee. Grotere bagage zoals trolleys moet worden ingecheckt en op last van de Italiaanse autoriteiten moet dit dan ook kosteloos worden aangeboden. Alitalia vermeldt deze mogelijkheid reeds op de website. Low-cost maatschappijen zoals Ryanair zullen hier echt niet blij mee zijn. Ook kan je afvragen of dit juist geen extra drukte bij de bagage drop-off balies en bagagebanden bij aankomst in de hand werkt.

Alitalia gered door Italiaanse staat?

Voorlopig is Italië nog het enige land in Europa dat het gebruik van de bagagebakken verbiedt. Zullen andere landen volgen?

Afb.: Alitalia, Mattes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *