Uitgestelde KLM route naar Cork gaat toch van start

KLM Cityhopper Embraer E175

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het netwerk van KLM is door de COVID-crisis verre van ‘normaal’. Langzamerhand worden bestemmingen die normaal aangevlogen werden, weer herstart. Maar naast bestemmingen die KLM al voor de crisis aanvloog, stonden er ook nieuwe steden gepland voor de zomerdienstregeling. Zo kondigde KLM eind vorig jaar Cork, de tweede grootste stad van Ierland, aan als nieuwe bestemming. Het was de bedoeling dat KLM per 30 maart naar de Ierse stad, die ook door Aer Lingus wordt bediend vanaf Schiphol, zou gaan vliegen. Dat ging om begrijpelijke redenen niet door.

Naast herstarts ook nieuwe start

KLM gaat de nieuwe verbinding toch lanceren. Vanaf 3 augustus zal een dagelijkse verbinding worden uitgevoerd met een kleine Embraer 175 van KLM Cityhopper volgens onderstaand schema:

KL1085 AMS 12:05 ORK 12:55

KL1086 ORK 13:25 AMS 16:10

Oorspronkelijk was er ook een Embraer 190 voorzien voor sommige vluchten naar Cork. KLM Cityhopper lijkt nu kleiner in te zetten. Met de gekelderde vraag naar vliegreizen is een nieuwe route starten ongetwijfeld risicovol.

Het is de bedoeling dat Cork de rest van de zomerdienstregeling wordt bediend, maar de dienstregeling voor september en oktober is nog niet bekend.

Wel Cork, geen Austin

Een andere bestemming die KLM zou starten dit jaar was Austin, Texas. Deze verbinding is tot ten minste de zomerdienstregeling van 2021 uitgesteld.

Afb.: KLM & Great Circle Mapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *