KLM verruilt Havana voor Austin, Texas

KLM A330

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM breidt haar Amerikaanse bestemmingen netwerk uit met Austin (AUS). Vanaf 4 mei volgend jaar gaat de maatschappij drie keer per week naar de Texaanse stad vliegen. Hiervoor wordt een Airbus A330-300 ingezet met een capaciteit van 292 stoelen; 30 in World Business Class, 40 in Economy Comfort en 222 in Economy. Austin is de 19e Noord-Atlantische bestemming van KLM. De stad staat bekend als ‘Live Music Capital of the World’ en er zijn ook een aantal grote techbedrijven gevestigd net als de University of Texas.

Het vluchtschema is als volgt:

  • KL0667 vertrekt van Schiphol om 12.40 uur en arriveert om 16.10 uur lokale tijd in Austin.
  • KL0668 vertrekt uit Austin om 18.00 uur lokale tijd en arriveert de volgende dag om 10.25 uur op Schiphol.

President-directeur Pieter Elbers:

We hebben een robuust trans-Atlantisch netwerk opgebouwd dankzij de samenwerking met onze joint venture partners Air France en Delta Air Lines. Dat netwerk blijven we optimaliseren. Zo zijn we afgelopen zomer gestart met Boston en Las Vegas en voegen we nu Austin toe aan ons bestemmingenaanbod in Noord-Amerika.

Havana

Netto betekent dit echter geen uitbreiding voor KLM. Vanaf 4 mei wordt namelijk de verbinding met Havana, Cuba, gestaakt zo ontdekte InsideFlyer. Als reden hiervoor werden de slot beperkingen op Schiphol en de prestaties van de route genoemd. Net als eerder met Las Vegas en Monrovia/Freetown moet KLM dus een bestaande route schrappen om een nieuwe verbinding te starten. De vluchten naar Havana worden 27 oktober 2020 weer hervat. Air France vliegt nog wel naar de Cubaanse hoofdstad gedurende de zomer.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *