Etihad dagelijks met Dreamliner naar Amsterdam2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad gaat vanaf volgend jaar met de Dreamliner op de route Amsterdam – Abu Dhabi vliegen. Momenteel wordt voornamelijk nog de Boeing 777 ingezet op deze route. Daar gaat vanaf februari 2020 dus verandering in komen. We kunnen dan dagelijks de Boeing 787 Dreamliner van Etihad op Schiphol verwachten.

Dreamliner

Etihad heeft momenteel een vloot bestaande uit zowel Airbus als Boeing toestellen. De Airbus A320/A321 is het belangrijkste toestel. De maatschappij uit Abu Dhabi heeft 30 van deze toestellen. De Dreamliner volgt als tweede belangrijkste vliegtuig met in totaal 29 stuks. Daar zullen er echter de komende jaren nog enkele tientallen bijkomen. Etihad heeft drie varianten van de Dreamliner. De Boeing 787-9 met twee klassen en met drie klassen. Daarnaast is er de grotere Boeing 787-10. Dit laatste toestel kent twee klassen bij Etihad. De derde klasse op de 787-9 is het prestigieuze Etihad First class.

Etihad vliegt met de Dreamliner vanuit Abu Dhabi naar onder meer Lagos en Londen. De maatschappij vliegt ook naar China met de 787. Recentelijk werden bestemming als Jakarta en de Malediven toegevoegd.

Business class cabine aan boord van Ethiad (Bron: Etihad)
Business class cabine aan boord van Ethiad (Bron: Etihad)

Schiphol

Vanaf 1 februari 2020 zal Etihad dagelijks met de Boeing 787-9 gaan vliegen op de route Abu Dhabi – Amsterdam. De airline ruilt met deze wijziging de Boeing 777-300ER in voor de Dreamliner. Momenteel wordt de Dreamliner al af en toe ingezet op deze route.

De vlucht vanuit Abu Dhabi (EY77) zal vertrekken om 9.00 uur (lokale tijd) en komt om 13.25 uur aan in Amsterdam (lokale tijd). De terugvlucht vanuit Amsterdam naar Abu Dhabi (EY78) vertrekt om 20.25 uur (lokale tijd) en komt de volgende dag om 5.55 uur (lokale tijd) aan. Deze vlucht wordt dagelijks uitgevoerd. Alle vluchten worden dus uitgevoerd met de Boeing 787-9 Dreamliner.

De vanafprijs voor een enkele reis Amsterdam – Abu Dhabi (non-stop) in Economy is € 471. Een retourticket is verkrijgbaar vanaf € 666. De prijzen zijn in te zien via de Prijsgrafiek van Google Flights. Mocht je Abu Dhabi als stopover bestemming hebben dan kun je mogelijk gebruikmaken van het gratis stopover programma van Ethiad.

Boeing 787-9 Dreamliner in Etihad Airways livery (Bron: Etihad)
Boeing 787-9 Dreamliner in Etihad Airways livery (Bron: Etihad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *