Etihad zet Dreamliner in op China

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways zet flink in op de uitbreiding van de vloot de komende jaren. Onder andere de Boeing 787 Dreamliner, maar ook de Airbus A350 en A321 zullen de komende jaren toegevoegd worden. In totaal mogen er zelfs 71 Dreamliners worden toegevoegd. Etihad zal de nieuwe Dreamliners in gaan zetten op alle routes naar bestemmingen in China. Het gaat om vluchten vanuit de hub in Abu Dhabi.

Vloot

De vloot van Etihad bestaat uit toestellen van Airbus en Boeing. Qua Airbus is er bijvoorbeeld de A320, A330 en de A380. Van Boeing is er de Dreamliner en de 777. Van de Dreamliner zijn er nu 29 vliegtuigen in de vloot. In totaal moeten dat er echter 71 gaan worden. Deze toestellen zullen dit jaar en de komende jaren afgeleverd worden. Deze nieuwe toestellen zullen oudere vliegtuigen gaan vervangen. De laatste A330-300 toestellen zullen namelijk maart dit jaar met pensioen gaan. Deze toestellen bedienen momenteel onder andere de bestemmingen in China.

De vloot van Etihad bestaat uit Boeing en Airbus toestellen (Bron: Etihad)
De vloot van Etihad bestaat uit Boeing en Airbus toestellen (Bron: Etihad)

China

De Chinese bestemmingen worden dagelijks verzorgd vanuit Abu Dhabi. Vanuit Amsterdam verzorgt de airline in samenwerking met KLM twee dagelijkse directe vluchten op weekdagen. In het weekend wordt er één vlucht uitgevoerd. Vanuit Abu Dhabi zal Etihad dagelijks vliegen naar Chengdu met de 787-9. Op de dagelijkse vluchten naar Shanghai zal een grotere 787-10 ingezet worden. Beide wijzigingen zullen ingaan op 1 juli 2019. Het blijft niet bij Shanghai en Chengdu. Beijing en Hong Kong worden bijvoorbeeld ook aangeboden vanaf Abu Dhabi. De upgrade van de toestellen wordt gedaan omdat China een belangrijke markt is voor de airline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *