Haal alles uit je vlucht met KLM Flight Guide2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is met de KLM Flight Guide mogelijk om alles te weten over je vlucht met KLM. Zo kun je daar vinden hoe je vlucht verloopt, welk toestel de vlucht uitvoert en hoeveel cabine personeel aan boord is. Daarnaast kun je de maaltijdservice vinden en een aantal weetjes.  De KLM Flight Guide is beschikbaar vanaf 31 dagen voor vertrek en is beschikbaar voor alle apparaten. Zo kun je deze raadplegen op je mobiel, via een tablet of je laptop.

Haal alles uit je vlucht met KLM Flight Guide

Je kunt de KLM Flight Guide raadplegen via deze link. Vervolgens is het mogelijk om op twee manieren jouw vlucht te zoeken, namelijk door de bestemming in te voeren of het vluchtnummer. Uiteraard is het ook belangrijk om je reisdatum in te voeren zodat je een compleet overzicht krijgt van jouw specifieke vlucht.

Aan de bovenkant van de pagina kun je het menu vinden. Daaruit kun je een aantal keuzes maken, zoals de vluchtstatus, welk vliegtuig de vlucht gaat uitvoeren, de maaltijden aan boord onder dineren aan boord, informatie over de crew, informatie over de bestemming en de mogelijkheid om nog andere vluchten te kiezen.

KLM Flight Guide Gids

Persoonlijk vind ik het handig om van te voren te weten welke maaltijden er geserveerd worden. Met deze Flight Guide kun je alle informatie verkrijgen over deze maaltijden, maar zijn altijd wel onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. De maaltijdservice is weergegeven voor zowel economy als business class, zodat je de maaltijden kunt zien die je krijgt in de cabine waarin je gaat reizen.

Menu KLM Flight Guide

KLM Flight Guide – Weetjes

In de KLM Flight Guide kun je ook een aantal weetjes vinden, zoals dat een 04XX vluchtnummer een bestemming heeft in het Midden-Oosten of een 08xx vluchtnummer een bestemming in Azië. Daarnaast hebben even vluchtnummers zoals KL0428 een bestemming naar Amsterdam en is een oneven vluchtnummer een vlucht vanaf Amsterdam. KLM legt ook uit welke type vluchten zij aanbieden namelijk: Point to Point (zoals Amsterdam naar Dubai en terug), een Transfer Vlucht (Van Dusseldorf naar Amsterdam en van Amsterdam naar Dubai), Tail Ends vluchten (Van Amsterdam naar Abu Dhabi naar Muscat met hetzelfde toestel) en Circle Vluchten (Van Amsterdam naar Dar Es Salaam naar Kilimanjaro naar Amsterdam.

KLM Flight Guide – Rate Your Flight

Na afloop van je vlucht kun je in de KLM Flight Guide aangeven hoe je vlucht was. Daarbij geeft KLM aan dat je geen privé gegevens moet invullen en dat je als er een probleem was tijdens de vlucht, direct contact op kan nemen met KLM. Nadat je aangegeven hebt wat er goed en slecht was tijdens de vlucht, komt er nog een aantal vragen met onder andere je boekingsnummer en naam. Tot slot kun je in de voorwaarden vinden dat je KLM toestemming geeft om je commentaar te gebruiken voor commerciële uitingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *