Review: Plaza Regency Hotel Malta6 min leestijd

Plaza Regency Hotel Malta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals zo vaak zat ik op het internet een beetje te neuzen naar tripjes. Ik had een vakantie in aantocht en had nog geen idee wat ik ging doen. Helaas had verder met mij niemand vakantie, dus was op zoek naar iets voor mijzelf. Nadeel van alleen reizen is, dat het vaak prijzig is. Maar ik heb wel geleerd, geduld is een schone zaak. Zo vond ik ook deze geweldige deal. Voor slechts €105,- naar Malta! Dit was voor drie overnachtingen, vlucht met Air Malta, bagage en transfers. Snel wat research gedaan om te kijken wat ik daarvoor kon verwachten. Dit viel mij niet tegen, dus snel geboekt. En een week later zat ik in het vliegtuig onderweg naar het zonovergoten Malta.

Malta is wat mij betreft een vergeten pareltje. De meeste mensen weten ook niet waar het ligt als je het hun vraagt. Probeer het maar eens. Eerlijk toegeven, ik moest ook even nadenken. Het ligt dus tussen Sicilië en Tunesië en behoort tot één van Europa’s kleinste landen. Het is een eilandengroep waarvan Malta, Comino en Gozo de bekendste eilanden zijn.

Blue Lagoon Malta
De Blue Lagoon bij Comino mag zeker niet overgeslagen worden.

Ligging Plaza Regency Hotel Malta

Het Plaza Regency hotel ligt in het stadje Sliema. Sliema ligt aan de overkant van de hoofdstad Valletta. Valletta is met de Ferry of bus zeer makkelijk te bereiken. Het openbaar vervoer is een prikkie op Malta. Voor €1,50 kan je met de bus en kan je overal heen op het eiland. Tegenover het hotel vindt je al een bushalte.

Sliema is wat kleiner dan Valletta maar er is genoeg te doen. Het centrum heeft allemaal leuke winkeltjes, restaurants en de haven. Voor het hotel langs loopt de boulevard. Deze boulevard is zeer populair onder hardlopers. Ondanks ik niet van hardlopen houd, rennen met uitzicht op de zee maakt het toch een stuk leuker lijkt mij. Verlaat je het hotel en ga je links de boulevard op dan loopt je zo naar St. Julian. Dit stadje is vooral bekend vanwege het uitgaansleven. Hier zitten ook de meeste jongeren. Verlaat je het hotel en ga je rechts de boulevard op dan loop je richting het centrum van Sliema. Op Malta kan je veel te voet doen, ik heb aardig wat kilometers afgelegd.

Het Plaza Regency bestaat uit twee gebouwen. Het ene gebouw is een appartementencomplex en het andere gebouw is het hotel. Verbonden met een loopbrug loop je zo van het ene gebouw naar het andere. Met de Middellandse zee voor de deur een ideale locatie. Verwacht alleen geen zandstranden op Malta. Het is nogal rotsig overal, niet heel comfortabel. Het enige zandstrand wat ik gezien heb was op Comino bij de Blue Lagoon. En dit was zo klein dat je nog net niet tegen je buurman aangeplakt lag. Lekker knus dus, helemaal met temperaturen van boven de dertig graden.

Plaza Regency Hotel Malta
Het hotel gezien vanaf de boulevard. Links de appartementen en rechts het hotel.

Check in

Netjes voor de deur afgeleverd door de transfer van TUI, was ik de enige van het busje die bij het Plaza Regency verbleef. Het inchecken ging allemaal heel makkelijk en snel. Voordeel van Malta is dat hun tweede taal Engels is, maakt de communicatie ook een stuk makkelijker. De Maltese mensen kijken vaak wel een beetje nors, maar ze zijn erg vriendelijk en behulpzaam als je ze wat vraagt. Zo ook de mensen bij de receptie.

Kamer

Met een minuutje of tien was ik ingecheckt en op weg naar mijn kamer. Voordeel van dit hotel is dat ze eenpersoonskamers hebben. Dit zouden meer hotels moeten hebben wat mij betreft. Aangekomen op mijn kamer, was deze natuurlijk wel wat kleiner dan een “normale” hotelkamer. Maar voor mij alleen groot genoeg. Helaas had ik geen kamer met zeezicht.
De kamer was ingericht met een eenpersoonsbed, een bureautje en een vrij grote kledingkast met spiegel. De badkamer was wel aan de wat krappe kant. Je kon niet zo heel goed je toiletartikelen kwijt. Maar ja, ik als vrouw neem ook gewoon teveel mee. Er is geen bad aanwezig, alleen een niet al te grote douche. De deuren van de douchecabine sloten niet helemaal waardoor ik nogal natte voeten kreeg buiten de douche. Kleine overstroming.

Bed Plaza Regency Malta
Het eenpersoonsbed op de kamer.
Bureau Plaza Regency Malta
Klein bureau op de kamer.
Badkamer Plaza Regency Malta
De wat kleine en lekkende badkamer.

Faciliteiten

Bij de prijs in (ja ook nog voor die €105,-) zat ook nog het ontbijt. Verwacht hier alleen niet heel veel van. Malta is erg populair onder de Engelsen, dus het Engelse ontbijt is vooral aanwezig. Hier ben ik persoonlijk geen liefhebber van. Ik ging voor wat broodjes met beleg. Deze broodjes waren nogal hard en droog. Ik heb dus ook maar één keer in het hotel ontbeten. Genoeg plekken waar je lekkerder kan ontbijten. Dan maar iets meer geld kwijt. Voor €105,- kan ook haast niet alles perfect zijn.
Helemaal bovenop het dak vindt je het zwembad met uitzicht op de zee. Niet zo heel groot maar wel lekker voor een verfrissende duik. Mocht het weer iets minder zijn dan is er ook een binnenbad aanwezig.
Voor een verfrissend drankje kan je terecht bij één van de bars. Met restaurants volop rondom het hotel, heeft het hotel zelf ook nog een restaurant voor de deur. Zelf heb ik hier niet gegeten.

Ontbijt Plaza Regency Malta
Het ontbijtbuffet is niet heel erg uitgebreid.
Uitzicht Plaza Regency Malta.
Het ontbijt vond ik persoonlijk niet veel soeps. Het uitzicht maakte het wel iets beter.

 

Conclusie

Malta is echt een prachtig (ei)land, ik ben blij dat ik deze deal ben tegengekomen. Wie weet of ik er anders ooit heen was gegaan. Een tip voor als je geïnteresseerd bent, check af en toe alle sites online (zoals Ticketspy bevoordeeld). Malta komt vrij vaak langs met goede prijzen.
Verder mijn ervaring met het Plaza Regency Hotel was wel oké. Ik ben weinig op de kamer geweest, dus dan ben ik niet heel kritisch. Als het maar schoon is en er een bed staat. Ben ik kritisch dan had de badkamer wat groter gemogen en de lekkende douche was ook minder. Sowieso had het ontbijt wat beter gemogen. De broodjes waren niet te pruimen. Maar klagen mag ik eigenlijk niet voor wat ik betaald heb. Voor dat geld heb ik echt een geweldige reis gemaakt. Dit was wel echt mijn beste vondst op het internet tot nu toe.

Plaza Regency Malta
Typisch Maltees vissersbootje langs de boulevard.

 

Overzicht

Voordelen

De locatie is perfect. De zee ligt voor de deur. Het centrum van Sliema en St. Julian ligt op loopafstand.
De prijs!! Dit was echt een gouden vondst.
Eenpersoonskamers aanwezig.
Bushalte voor de deur.

Nadelen

Het ontbijt was voor mij een minpunt. De broodjes waren niet lekker. En niet veel keuze.
De badkamer was aan de kleine en de douche lekte.
Verder weinig nadelen. Voor €105,- kan je geen vijf sterren service verwachten. En mag je eigenlijk niet klagen.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Prima hotel voor de single reizigers. Zeer goed geprijsd en Malta zelf is een absolute aanrader.

6 min leestijd">
3.4

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *