Review – ibis Styles London Southwark – near Borough Market4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een werktrip naar London, verbleef ik in het centrum van de stad. Enige tijd vooraf boekte ik een verblijf in het Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market. Een goed en hip hotel in de buurt van onder andere Borough Market, Tate Modern en de St. Paul’s Cathedral. In dit artikel een review van dit hotel. Eerder schreef ik al een review over andere hotels in en rondom Londen. Namelijk over het Novotel London Excel, London City Shoreditch en MGallery Windsor.

Locatie

Zoals eerder al aangegeven ligt het Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market in de omgeving van enkele leuke attracties die een bezoek zeker waard zijn. Vanuit het hotel ben je binnen enkele minuten bij de Thames River. Hier kun je lekker langs wandelen bijvoorbeeld in de richting van de Tower Bridge, maar ook richting een bijzonder museum. Namelijk Tate Modern, een gratis museum met internationale en moderne hedendaagse kunst. Een andere leuke attractie is op je gemak rondstruinen over de Borough Market. Alle dagen, behalve zondag, geopend.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market
Het altijd gezellige Borough Market

Naast het Ibis Styles London Southwark is het Novotel London City South gelegen. Vanuit het hotel ben je in minder dan 10 minuten bij de Tube. Je kunt kiezen om naar London Bridge Station te wandelen, vanuit hier vertrekken treinen van de Jubilee en Northern Line. Ook kun je naar Mansion House of Cannon Street wandelen om treinen van de District & Cirle Line te pakken.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market

Vooraf

Ongeveer twee maanden voor aankomst in het Ibis Styles London Southwark, reserveerde ik een kamer in dit hotel. Op het moment van reserveren was er een kortingsactie waarbij je drie nachten kon verblijven en maar voor twee nachten hoefde te betalen. De kamer waarin ik verbleef kostte voor twee personen en ontbijt ongeveer €350,- voor de 3 nachten. Een redelijke prijs voor een verblijf in London met twee personen en ontbijt al zeg ik het zelf.

Aankomst

Bij aankomst in het hotel werd ik vriendelijk welkom geheten. Het hotel kent geen echte receptie zoals dat in de meeste hotels wel is. Je kon dan ook plaats nemen op een van de vele zitjes of alvast in de bar. Zelf ging ik bij de piano, dat dienst deed als ‘balie’.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough MarketDe receptioniste had al enkele dingen klaar gelegd, dus het inchecken kon vrij vlot gaan. Aangezien ik met collega’s kwam en ik de reis organiseerde moest ik ook de rest ophalen. Uiteindelijk duurde het vrij lang. Heel praktisch werkte ze namelijk niet. Er was ook iets fout gegaan met de uitcheckdatum, waardoor alle kamerkaarten opnieuw aangepast moesten worden.

Wat ik heel attent vond was dat iedereen uit de groep een welkomstvoucher kreeg voor een drankje in de bar. Dit vanwege de Le Club AccorHotels status die ik zelf heb.

Kamers

Het Ibis Styles London Southwark – near Borough Market heeft een aantal verschillende kamers. Het betreft hier:

  • The Duet; een kamer met twee single bedden,
  • The Queen; een kamer met een queensize bed,
  • The Works; een kamer met queensize bed en ruimte om ook nog te werken.

Zelf verbleef ik in de ‘The Duet’ kamer. Geen enorm grote kamer, maar van de belangrijkste gemakken voorzien. In het midden van de kamer staan twee single bedden. Deze liggen prima, een voldoende hard matras. Aan de zijkanten van het bed een nachtkastje met daarboven enkele oplaadpunten. Zowel met een Britse aansluiting als USB-aansluitingen. Ik merkte op dat een aantal USB-aansluitingen het niet goed deden.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market

Verder is er in de kamer nog een kast met extra kussens, kluis en strijkfaciliteiten. Naast deze kast staat een bureau met telefoon, stekkerblok en een flyer met info van het hotel. Verder hangt er tegenover het bed een televisie,
hierop zijn verschillende kanalen geïnstalleerd.

Verder beschikt de kamer over een kleine badkamer. In de badkamer is een douche en toilet geïnstalleerd. De toilet is nog met een extra deur af te sluiten. Het is niet erg ruim, maar voldoende voor de nodige verzorging. Er zijn hier verder enkele aminities en handdoeken te vinden.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market

Ontbijt

Het ontbijt wordt op de begane grond geserveerd in het restaurant. Het is geen enorm uitgebreid ontbijt, maar je kunt prima ontbijten in dit hotel. Wat ik wel jammer vond, was dat er geen typisch Brits ontbijt geserveerd werd. Er was echter keus uit yoghurt, ontbijtgranen, brood, broodbeleg en luxere broodsoorten. Ook waren en verschillende sappen en koffie/thee.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market

Faciliteiten

Het Ibis Styles London Southwark heeft een moderne hippe uitstraling. Met verschillende meubels is het hotel leuk ingericht. Bij het hotel zijn helaas niet enorm veel faciliteiten. Naast de hotelkamers kun je op de begane grond nog gebruik maken van de ontbijt- en vergaderruimtes. Hier kun je in de ochtend ontbijten. De rest van de dag kun je in deze ruimtes gebruik maken van de gratis koffie en theefaciliteiten. Ook kun je de vergaderruimte dan gebruiken.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market

Verder is er een bar op de begane grond, hier kunnen verschillende fris- en alcoholische dranken worden besteld. Ook enkele gerechten kunnen worden besteld. Persoonlijk vond ik het nadelig dat ik telkens alles moest bestalen na het bestellen. Wilde je dus vaker iets bestellen, dan betaal je alles afzonderlijk. Het was ook niet mogelijk het op de kamerreservering te zetten.

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market
Bar

Review – Ibis Styles London Southwark – Near Borough Market

Beeldmateriaal: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

23 February 2019

Voordelen

- Modern en hip ingericht hotel,
- Vlakbij verschillende Tube Stations,
- In de buurt van verschillende attracties in London.
- Le Club AccorHotels-status wordt hier prima geaccepteerd.

Nadelen

- Prima ontbijt, al had er wellicht wat meer keuze kunnen zijn.
- Iets wat kleine kamers.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Styles London Southwark is een prettig hotel in het centrum van London. Zowel het noorden als zuiden van de Thames River is goed te bereiken. Dit komt onder andere doordat er verschillende Tube Stations in de omgeving zijn. Ook te voet zijn verschillende attracties middels een korte wandeling te bereiken.
Het personeel is vriendelijk en wil je graag helpen, bijvoorbeeld met het ontdekken van de omgeving. Mijn Goldstatus werd in dit hotel ook voldoende geaccepteerd. Naast de vele welkomstdrankje die ik ontving voor de groep collega’s, was het ook mogelijk later uit te checken zonder meerprijs.
Het hotel is verder leuk ingericht, heeft leuke knusse kamers met voldoende faciliteiten voor een prettig verblijf.

4 min leestijd">
3.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *