Austrian Airlines vaker naar Wenen met Airbus A320

A320-200 van Austrian Airlines (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Oostenrijkse nationale maatschappij Austrian Airlines maakt bekend vaker naar Wenen te gaan vliegen vanuit Schiphol. Het gaat om de zomerdienstregeling van dit jaar. Er wordt een vijfde vlucht toegevoegd aan het dagelijkse vluchtschema Amsterdam – Wenen. De extra vlucht wordt vanaf mei opgestart, maar is vanaf nu al te boeken. De dochteronderneming van Lufthansa wil hiermee de positie in Europa verstevigen.

Wenen

De nieuwe vlucht krijgt vluchtnummer OS380. Het vliegtuig vertrekt om 14.00 uur vanuit Schiphol (AMS) en komt dan aan om 15.55 uur in Wenen (VIE). De terugvlucht krijgt nummer OS379 en vertrekt om 10.45 uur vanuit Wenen. Je komt dan om 12.40 uur in Amsterdam aan. Een retourticket is beschikbaar vanaf 99 euro (incl. luchtvaartbelasting). Dit tarief is vergelijkbaar met tickets aangeboden door KLM. Die starten namelijk ook bij 99 euro. Op sommige vluchten werkt de Oostenrijkse maatschappij samen met Air France – KLM. Zo wordt er een vlucht aangeboden met een overstap in Parijs. Je vliegt dan vanaf Amsterdam met KLM. En daarna verder met Austrian Airlines vanaf Parijs.

Austrian Airlines is onderdeel van de Lufthansa Group. De luchtvaartcombinatie wil de positie in Europa verstevigen en zet daarom frequenter in op populaire routes. Deze specifieke route wordt namelijk al 60 jaar aangeboden. Door de extra vlucht is het aanbod nog beter verdeeld over de dag. Daarmee kan de airline bijvoorbeeld de zakelijke reiziger beter bedienen. Roberto Mamone, General Manager Sales Lufthansa Group vult nog aan:

Naast het extra aanbod naar Wenen geeft deze vlucht ook een ideale aansluiting naar onder andere Beijing en Tokio. Twee top bestemmingen voor de Nederlandse reiziger.

Kopenhagen

Niet alleen Amsterdam krijgt een betere verbinding met Wenen. Ook Parijs en Kopenhagen krijgen extra vluchten. Vanaf Parijs (CDG) vliegt Austrian Airlines twaalf keer per week extra naar de Oostenrijkse stad. Daarmee komt het op een totaal van 39 wekelijkse vluchten. Naar Kopenhagen worden in totaal 31 wekelijkse vluchten worden uitgevoerd. Hier zijn vier wekelijkse vluchten toegevoegd.

Airbus A320

Austrian Airlines voert de vluchten voornamelijk uit met de Airbus A320. Dit toestel beschikt over 168-174 stoelen in een 2-2 opstelling. Het eerste gedeelte bestaat uit zeven rijen Business Class. Gevolgd door vier of vijf rijen met stoelen met extra beenruimte. De resterende rijen zijn Economy class. De maatschappij heeft 23 van deze vliegtuigen.

(Bron omslagfoto: WikiMedia CommonsBriYYZ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *