Review ibis London City – Shoreditch3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen januari was ik voor mijn werk naar een beurs in Londen. De beurs vond plaats in het London Excel Beursgebouw. Daarom zocht ik een hotel in de nabije omgeving van de beurs, maar ook van de stad.

Locatie

Het ibis London City Shoredicht bevindt zich op zo’n 10 minuten lopen van het bekende Tower Bridge en Tower Gateway DLR Station. Vanuit hier vertrekt de DLR richting London City Airport. Het hotel ligt op enkele meters van station Aldgate East, vanwaar de District-line en de Hammersmith & City-line vertrekken. Met de District-line ben je in 15 minuten in het centrum van de stad, van waaruit je gemakkelijk naar andere plekken kunt.  Wil je gebruik maken van de Circle-lijn of Metropolitan-lijn? Wandel dan in ongeveer 5 minuten naar Aldgate Station.

Locatie ibis London City Shoreditch

 

Aankomst

Ik kwam in de avond aan in het hotel. De entree is geheel anders dan ik gewend ben van een ibis hotel. Er was geen balie, maar verschillende zitjes. De jongedame van het hotel heette mij hartelijk welkom en vroeg me om ergens plaats te nemen. Ze nam enkele zaken met me door (ontbijttijd, ontbijtlocatie, restaurantlocatie, kamerlocatie etc.)

Helaas was er geen upgrade meer mogelijk. Ze waren de kamers aan het verbouwen, en daardoor beperkte beschikbaarheid. Ook zat het hotel erg vol, onder andere vanwege de beurs.

Entree ibis London City Shoreditch

De kamer

Eigenlijk weet ik doorgaans al hoe mijn kamer eruitziet, en dat geeft misschien vooraf al een prettig gevoel. Een prima bed, badkamer en wat ruimte om te werken. Ik had een kamer met twee eenpersoonsbedden. De kamer was schoon, maar wel wat gedateerd, wat hier en daar wel te zien was. Het is voorzien van een televisie waarop verschillende kanalen, waaronder BBC One en BBC Two. In de hoek van de kamer bevindt zich een bureautje met kast. Hier kun je wat werken en spulletjes kwijt. Er staat ook een waterkoker met wat thee en koffie.

De badkamer is basic maar prima. Je kunt hier douchen en naar het toilet. Er zijn geen kleine shampooflesjes meer, maar grote flacons die aan de muur in de douche of bij de wastafel hangen. Elke dag wordt de badkamer en kamer schoongemaakt, bed netjes opgemaakt en eventueel handdoeken vervangen.

Mocht je iets vergeten zijn, bijvoorbeeld een tandenborstel of scheermesjes, dan staat er op elke verdieping een verkoopautomaat met daarin allerlei spulletjes te koop.

Kamer Ibis London City Shoreditch
Badkamer Ibis London City Shoreditch

 

Ze zijn dus aan het verbouwen in het hotel. De nieuwe kamers zien er volgens de ibis en AccorHotel website als volgt uit, een stuk moderner en zeker meer van deze tijd!

Nieuwe kamers ibis London City Shoreditch
©Accorhotels.com

Ontbijt

Bij de kamer zat een ontbijt inbegrepen. Er zijn echter ook pakketten waar dit niet zo is.

Nu zijn de meningen online uiteenlopend van ‘de moeite waard’ tot ‘zeker niet te moeite waard’. Nou persoonlijk vond ik het ontbijt prima en het aanbod uitgebreid. Natuurlijk kan het uitgebreider, maar daar betaal je hier gewoonweg niet voor. Er waren verschillende soorten zoetigheden, stokbrood, brood, scrambled egg, bacon, bonen in tomatensaus, kaas, vlees en van die aardappelpartjes. Ook kon je kiezen voor yoghurt met verschillende soorten muesli en verschillende soorten vruchtensappen, koffie of thee. Ze vullen continue alles aan.

Het was er elke ochtend best druk. Zorg dus dat je redelijk op tijd aanwezig bent voor een plekje.

Ontbijt in ibis London City Shoreditch

Extra’s

Vanwege mijn Le Club AccorHotel Gold-status kreeg ik ook een welkomsdrankje. Keuze was er uit verschillende non-alcoholisch en alcoholische dranken. Ik had geen zin deze te nuttigen in het restaurant. Ik vroeg dan ook of ik deze op mocht drinken in de kamer en dat was uiteraard geen probleem. Verder waren er bij dit hotel geen extra’s aanwezig.

 

Overzicht

Voordelen

- Personeel is vriendelijk en behulpzaam
- Dichtbij verschillende metrostations.
- Dichtbij London City Airport (LCY).
- Kamer was schoon.
- Lekker ontbijt.

Nadelen

- De kamer was wat gedateerd, ze zijn echter bezig met de renovatie van de kamers.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *