Starwood & Mariott Categorie Verschuivingen Voor 2018

Starwood en Mariott

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Starwood Preferred Guest en Mariott hebben haar categorie verschuivingen voor 2018 gepubliceerd. Het komt er op neer dat ongeveer 276 Starwood hotels veranderen van categorie en 1330 Mariott hotels. Daarnaast heeft SPG een verandering aangekondigd zodat het programma meer in lijn ligt met Mariott.

Starwood en Mariott categorie verschuivingen

Deze veranderingen zullen vanaf 6 maart 2018 doorgevoerd gaan worden. Bij SPG zal 17% van de hotels gaan veranderen qua categorie. Daarbij zal 8% omhoog gaan en 9% omlaag gaan. Er zullen 91 hotels in de Verenigde Staten veranderen, één in Afrika/Midden-Oosten en tien in Centaal- en Zuid-Amerika. De volledige lijst is hier terug te vinden op de website van SPG.

Bij Mariott zal 5% van de hotels goedkoper worden omdat deze één categorie lager worden ingedeeld. Echter zal 21% een categorie omhoog gaan, waardoor deze straks dus duurder worden. De meeste van deze veranderingen zijn voor hotels in de Verenigde Staten. De volledige lijst is hier terug te vinden op de website van Mariott.

Mocht je een hotel gaan boeken voor een overnachting na 6 maart, dan is het verstandig om te kijken of je nu of straks goedkoper uit bent. Op die manier kun je wellicht nog een aantal punten besparen en kun je de categorie verschuivingen in je voordeel laten werken.

Starwood SPG verandering

Vanaf 11 februari is het niet meer mogelijk om maximaal 550 dagen van te voren te boeken. Dit was voorheen wel mogelijk, maar nu dus helaas niet meer. Vanaf nu kun je tot 350 dagen van te voren boeken. Door deze verandering komt het programma meer in lijn met Mariott, waardoor deze later makkelijker samengevoegd kunnen worden.

Ga jij handig gebruik maken van deze categorie verschuivingen? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *