China Southern en Qatar Airways gaan codesharen1 min leestijd

Qatar Airways in zwaar weer, hoopt in juni naar 80 bestemmingen te vliegen.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

China Southern is afgelopen jaar uit de luchtvaartalliantie SkyTeam gestapt. Na dit jaar kun je definitief niet meer genieten van de voordelen die eerder wel golden. Wat al even de verwachting was is dat China Southern partners zoekt buiten een alliantie om. Eerder ging het al samenwerken met American Airlines. Onlangs kondigde de maatschappij ook aan samen te gaan werken met de carrier uit het Midden-Oosten; Qatar Airways.

2003

In 2018 kocht Qatar Airways al aandelen van de Chinese maatschappij. Het betrof hier destijds 5% van de aandelen. Hiermee ontstond destijds al een soort van samenwerking. Nu wordt deze samenwerking dus verder uitgebreid. Vanaf januari 2020 zullen er namelijk codeshare vluchten zijn bij beide maatschappijen.

Qatar Airways is al sinds 2003 aanwezig in China. Op dit moment vliegt de maatschappij naar 7 bestemming met een totaal van 45 vluchten per week. Je kunt denken aan bestemmingen als Shanghai, Guangzhou, Beijing en Chengdu.

China Southern en Qatar Airways gaan codesharen

Codeshare samenwerking

Vanaf 2020 kunnen reizigers dus van het voordeel genieten dat de twee maatschappijen met elkaar gaan samenwerken. Zo kunnen reizigers een ticket boeken bij Qatar Airways en geheel of gedeeltelijk vanuit Doha vliegen met China Southern in de richting van China, Azië of verder. Vanuit China kun je naar Doha met Qatar Airways vliegen met een ticket geboekt bij China Southern. Het is vooral ook voor reizigers van China Southern interessant. Zij kunnen namelijk nu gemakkelijker via Doha naar bestemmingen in Europa, Afrika het Midden-Oosten vliegen.

Review: China Southern Economy Class – Boeing 787-8 Dreamliner | Dubai - Wuhan

Bron & Beeldmateriaal: China Southern, Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *