Dubbele XP en Miles bij Flying Blue voor KLM en Air France vluchten

Flying Blue

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue lanceert vandaag een mooie promotie om frequent flyers die, nu het steeds meer kan, weer gaan vliegen te belonen voor hun loyaliteit. Voor alle vluchten met een KLM of Air France vluchtcode (marketed) tussen vandaag en 31 december 2020 krijgen Flying Blue leden namelijk zowel dubbele XP als dubbele miles! Hiervoor hoef je alleen te zorgen dat je Flying Blue nummer bij de boeking of check-in is toegevoegd aan je reservering. De bonus XP en miles worden dan automatisch bijgeschreven. Het is de eerste keer dat Flying Blue een promotie houdt met Experience Points, en ook de eerste keer dat het specifiek van toepassing is op vluchten met AF of KL code.

Flying Blue Gold card

Meer miles

Flying Blue deelnemers krijgen 100% bonus miles op kwalificerende vluchten. Explorer deelnemers krijgen dus 8 miles per euro, Silver leden 12 miles per euro en Gold leden 14 miles per euro. Tot slot krijg Platinum leden 16 miles per euro.

Verlenging status

De dubbele XP van deze promo zullen voor de meeste leden erg welkom zijn. Er kon de afgelopen maanden nauwelijks gevlogen worden. Dan komt voor sommige deelnemers het (her)kwalificeren voor elite status in gevaar. Flying Blue kondigde eerder al aan leden te willen helpen om hun status te behouden. Leden met een status met einddatum van de reguliere kwalificatieperiode tussen maart 2020 en februari 2021 kunnen de huidige status automatisch met 12 maanden te verlengen. Maar dat bood geen soelaas voor deelnemers die voor een hoger niveau zouden kwalificeren. Of leden die net geherkwalificeerd waren en buiten de boot vielen.

Sneller status, sneller een upgrade of langer status behouden

Met deze promotie kan je bijna 6 maanden profiteren van dubbele XP. Zou je helemaal van 0 starten, dan zijn twee retourtjes in Economy naar een intercontinentale bestemming via Amsterdam of Parijs (bijvoorbeeld met vertrek vanuit Brussel, Düsseldorf of de trein vanuit Antwerpen) al genoeg om voor Silver te kwalificeren. Je verdient normaal gesproken 26 XP per retour en dat is met de promotie dus 52 XP. Dat schiet al op. Wil je binnen Europa blijven, dan zijn twee retourtjes in Business Class met overstap vereist om voor Silver te kwalificeren als je nog op 0 zou beginnen.

 

WBC KLM A330
World Business Class van KLM aan boord van de Airbus A330 (Bron: KLM)

Wil je van Explorer doorstromen naar Gold, dan heb je 280 XP nodig (100 voor Silver, en dan nog eens 180 voor Gold). Als je dit voor 31 december wilt doen, dan moet je effectief dus 140 XP vliegen. Bijvoorbeeld met twee retourtjes in Business Class naar de Cariben met overstap. Naar Curaçao en Aruba zijn regelmatig goedkopere tarieven in Wold Business Class, én de eilanden zijn open voor Nederlandse toeristen.

Heb je al status, dan kan deze bonusactie ook een upgrade naar het volgende niveau versnellen. En als je al Platinum bent kun je de bonus XP opsparen om in de toekomst makkelijker te herkwalificeren. Als je onderweg bent naar Platinum for Life status, kan je deze mogelijk zo al eerder veiligstellen.

Tips om sneller XP te sparen lees je hier: Drie manieren om extra XP te sparen bij Flying Blue

Ultimate XP

Voor Platinum (for Life), Club2000 en Skipper leden die onderweg zijn om te kwalificeren voor de Ultimate status biedt Flying Blue ook dubbele UXP (Ultimate Experience Points). Deze waren altijd al alleen van toepassing op AF en KL marketed vluchten.

De volledige voorwaarden van deze promotie zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *