Drie manieren om extra XP te sparen bij Flying Blue3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als frequent flyer wil je natuurlijk niets liever dan een status behalen bij je favoriete airline. Bereik je een bepaalde status dan geniet je van diverse privileges. Denk aan het gratis meenemen van extra bagage, voorrang bij aan boord gaan of upgrades naar stoelen met meer comfort. Per maatschappij zijn er grote verschillen in de voordelen die je krijgt. KLM en Air France hebben bieden samen het Flying Blue programma aan voor loyale reizigers. Middels het sparen van Experience Points (XP) kun je een hogere status behalen. In dit artikel drie tips om extra XP te sparen en nog sneller een status te behalen.

Flying Blue

Flying Blue kent vier deelnemersniveaus: Explorer, Silver, Gold en Platinum. Welk niveau je hebt heeft te maken met het aantal XP dat je met je KLM, Air France, Joon of Hop! vluchten hebt verdiend. Daarnaast krijg je XP op in aanmerking komende vluchten van Aircalin, Kenya Airways, Tarom en SkyTeam-partners. Het aantal XP dat je spaart per vlucht is afhankelijk van het vluchttype en in welke klasse je reist. Meer over bij welke vluchten je XP en miles spaart lees je in dit artikel. Meer over de privileges per deelnemersniveau lees je hier.

De vraag is natuurlijk op welke manier je gemakkelijk extra XP kunt sparen om zo een hoger niveau te bereiken.

Het aantal XP dat je krijgt is afhankelijk van het type vlucht en de klasse waarin je reist (Bron: Flying Blue)
Het aantal XP dat je krijgt is afhankelijk van het type vlucht en de klasse waarin je reist (Bron: Flying Blue)

Vlieg via een andere luchthaven

Een eerste gemakkelijke manier om extra XP te sparen én geld te besparen op je ticket is heel eenvoudig. Door vanuit of via een andere luchthaven naar je bestemming te vliegen maak je meer vluchten. En Experience Points krijg je per enkele vlucht. Dus met een tussenstop of vertrek vanuit een andere luchthaven kun je meer vluchten maken. Voor elke vlucht krijg je XP volgens de hierboven afgebeelde tabel.

Ben je bijvoorbeeld van plan om naar New York te vliegen? Overweeg dan vertrek vanuit Brussel, Antwerpen of Düsseldorf. Vaak vlieg je dan alsnog via Amsterdam of Parijs. Dit levert dus zowel op de heen als de terugweg een extra vlucht op. Een medium haul vlucht (tot 2.000 mijl) levert 5 XP op (in totaal dus 10 XP extra). Vlieg je Premium Economy of Business dan loopt het extra aantal XP dat je verdient zelfs op tot 30 (First Class is niet beschikbaar op deze route binnen Europa).

Vlieg in een andere cabine

Een tweede overweging die je kunt doen is om in een andere klasse te vliegen. Vlieg je bijvoorbeeld met Air France in Premium Economy dan verdien je dubbele Experience Points ten opzichte van reguliere Economy. Business Class levert zelfs driemaal zoveel XP op ten opzichte van Economy. Als je op zoek bent naar goede deals voor Premium Economy en Business Class vluchten met o.a. KLM en Air France? Kijk dan zeker naar onze Inside Deals artikelen.

World Business Class cabine van KLM (Foto: KLM)

Vraag de Flying Blue American Express kaart aan

Een derde manier om extra Experience Points te verdienen is eigenlijk een hele gemakkelijk. Door het aanvragen een van de speciale Flying Blue American Express kaart kun je tot 60 XP verdienen. De Silver kaart levert 15 XP op en is gratis aan te vragen. Na een jaar is de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage 75 euro. De Gold kaart levert jaarlijks 30 XP op. Het eerste jaar kost deze kaart 85 euro, daarna 170 euro per jaar. De American Express Flying Blue Platinum kaart levert het meeste XP op: 60. Het eerste jaar betaal je 300 euro en het volgende jaar 600 euro aan lidmaatschapsbijdrage.

Reacties

  1. Ameling zegt

    Een vertraagde aanvulling:
    Voorkom dat je extra overstap leidt tot een binnenlandse vlucht. Die leveren bijna niets op aan XP, ongeacht de afstand. Zo levert Amsterdam-Vancouver-Los Angeles dus veel meer op dan Amsterdam-Seattle-Los Angeles; bij de laatste is immers de tweede vlucht domestic. Werkt vreemd uit bij grote landen als China. Een lange vlucht Beijing-Urumqi levert bijna niets en is verder dan Amsterdam-Istanbul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *