Malaysia Airlines en JAL vormen joint venture2 min leestijd

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Malaysia Airlines en Japan Airlines hebben een joint venture overeenkomst gesloten om zo betere verbindingen tussen beide landen te creëren. Een joint venture is een versterkte vorm van samenwerking tussen luchtvaartmaatschappijen. Zo vormt Air France-KLM een joint venture met Delta Air Lines en Virgin Atlantic. Zowel Malaysia Airlines als Japan Airlines maken deel uit van de Oneworld alliantie en beide maatschappijen hebben al een codeshare overeenkomst.

Joint venture Malaysia Airlines en Japan Airlines

Met deze joint venture willen de maatschappijen een betere service aanbieden tussen Kuala Lumpur en Tokyo-Narita. Het gaat tegenwoordig nog om vier vluchten per week, maar er zijn plannen om de frequentie de komende maanden te verhogen. De joint venture overeenkomst gaat op 25 juli van start.

Review: Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh - Kuala Lumpur
Vanaf 25 juli is er een nieuwe joint venture van kracht tussen Malaysia Airlines en Japan Airlines.

Beide maatschappijen kijken uit naar de toekomstige samenwerking. Izham Ismail van Malaysia Airlines zegt erg blij te zijn om na een paar maanden vertraging door corona te kunnen starten met de samenwerking. Ook Yuji Akasaka van Japan Airlines is erg te spreken over de joint venture met de Oneworld partnermaatschappij.

Samenwerking KLM

Zowel Malaysia Airlines als Japan Airlines vliegen niet op Schiphol, Brussel en Düsseldorf. Wel vliegt Japan Airlines op o.a. Londen-Heathrow en Parijs-Charles de Gaulle. Malaysia Airlines vliegt enkel op London. Toch hebben beide maatschappijen een samenwerking met KLM. Dit komt doordat Malaysia Airlines in het verleden ook op Schiphol vloog. Zowel op vluchten met Malaysia Airlines als Japan Airlines kun je Flying blue miles verdienen en besteden.

Op vluchten met Japan Airlines kun je Flying Blue miles verdienen en besteden.

Conclusie

Vanaf 25 juli is er een nieuwe joint venture van kracht tussen Malaysia Airlines en Japan Airlines. Beide maatschappijen uit de Oneworld alliantie zullen zo betere verbindingen aan kunnen bieden tussen Kuala Lumpur en Tokyo-Narita. Eerder dit jaar sloot  concurrent All Nippon Airways ook een joint venture overeenkomst met Singapore Airlines.

Uitgelichte afbeelding: Malaysia Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *