Na maskers nu ook temperatuurcheck bij Air France

Na maskers nu ook temperatuurcheck bij Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege de opheffing van enkele reisrestricties, gaan verschillende luchtvaartmaatschappijen naar steeds meer bestemmingen de reizen weer opstarten. Zo ook Air France en KLM. Maar niet zonder extra maatregelen. KLM kondigde afgelopen week al dat reizigers met mondkapjes op moeten reizen. Bij Air France zal deze maatregel ook gelden, maar zij gaan nog een stap verder. Air France zal namelijk een temperatuurcheck uitvoeren bij reizigers.

Covid-19

Om de kans op verspreiding te verkleinen zijn ook airlines genoodzaakt allerlei maatregelen te nemen. Niet alleen om reizigers te beschermen, maar ook om het eigen personeel te beschermen. Naast de aanpassing van bijvoorbeeld maaltijdservice aan boord, draagt men ook meer beschermende kleding, zoals mondkapjes. Wellicht zullen er nog meer maatregelen volgen, maar naast de mondkapjes zal Air France binnenkort een temperatuurcheck uitvoeren bij de reizigers op de vluchten van Air France.

38° Celsius

Vanaf 11 mei aanstaande zal de maatregel van kracht zijn. De temperatuurcheck is mogelijk met een contactloze infrarood thermometer. Reizigers die een lichaamstemperatuur hebben hoger 38°C krijgen geen toegang tot het vliegtuig. Zij kunnen hun reis dan kosteloos omboeken naar een ander moment. Naast de temperatuurcheck is elke reiziger verplicht een mondkapje in het vliegtuig te dragen.

Na maskers nu ook temperatuurcheck bij Air France

Maatregelen

Om zowel reizigers als personeel aan boord en op de luchthaven te beschermen zijn er nog verschillende andere maatregelen getroffen:

  • Bemanning en grondpersoneel draagt gezichtsmaskers,
  • Social distancing wordt toegepast op de luchthaven, evenals plexiglas waar mogelijk,
  • Social distancing aan boord, door bijvoorbeeld de middelste rij leeg te houden,
  • Extra schoonmaak aan boord middels een speciale spray,
  • Service aan boord is beperkt, zo worden er geen maaltijden of drankjes aangeboden op korte vluchten. Op lange vluchten wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van voorverpakte maaltijden.

Luchtkwaliteit

Air France zegt ook de luchtkwaliteit aan boord continu in de gaten te houden. De airline stelt dat elke drie minuten verse lucht binnenstroomt door de aanwezige HEPA filters. Daardoor wordt 99,99% van de virussen en bacteriën uit de lucht verwijderd.

Bron & Beeldmateriaal: Air France

Reacties

  1. J. De Vries zegt

    Ideaal als je eigenlijk niet wilt of kunt vliegen. Ff een hogere temperatuur en je kunt kosteloos herboeken. Zou KLM ook moeten doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *