Verlenging sluiting Argentinië zorgt voor fusie Aerolineas Argentinas & Austral

Verlening sluiting Argentinië zorgt voor fusie Aerolineas Argentinas & Austral

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Argentijnse overheid heeft onlangs aangekondigd dat het land een langere lockdown zal kennen. Deze lockdown moet ervoor zorgen dat het lage cijfer van besmettingen en doden door het Coronavirus, niet hoger wordt. Met het verlengen van deze maatregelen komen een hoop bedrijven en instellingen in de problemen, waaronder luchtvaartmaatschappijen die voornamelijk in dit gebied opereren. Daarom is besloten dat er een fusie tussen Aerolineas Argentinas en Austral komt.

Lockdown

Al vrij snel toen het Coronavirus zijn intrede in Europa deed, ging Argentinië op slot. Er mocht niet meer gereisd worden naar het land, en ook de binnenlandse luchtvaart ging plat. Deze maatregel zorgt er tot op heden voor dat er relatief gezien heel weinig mensen zijn besmet met het Covid-19 virus en er ook nog weinig doden vallen. Om dit zo te houden heeft de Argentijnse overheid aangegeven dat de lockdown nu zal voortduren tot ten minste 1 september 2020. Wat hierna zal gebeuren is nog onduidelijk.

Na deze berichtgeving kwam er gelijk veel kritiek en vragen van bedrijven, zoals de luchtvaart. Aerolineas Argentinas is een staatsbedrijf, dus zal voorlopig nog wel geld krijgen vanuit de overheid. Maar hoe zit het met andere maatschappijen? Bijvoorbeeld lowcost maatschappijen, zoals FlyBondi en JETSmart, die niet mogen vliegen in het land. Die kunnen waarschijnlijk vergeten dat ze steun krijgen van de Argentijnse overheid. Ook zal LATAM een flinke klap krijgen. Zij hebben binnen Argentinië een groot aantal binnenlandse vluchten.Verlening sluiting Argentinië zorgt voor fusie Aerolineas Argentinas & Austral

Eigendom

Aerolineas Argentinas eigendom van de staat. De staat kan dus zo veel geld steken in de maatschappij als ze willen. Om er maar voor te zorgen dat het overeind blijft. Toch is nu besloten dat er ook hier op een soort van manier bezuinigt moet worden. Daarom wordt Aerolineas Argentinas, ook onderdeel van de luchtvaartalliantie SkyTeam, met Austral gefuseerd. Austral is ook eigendom van de Argentijnse staat, maar vliegt onder eigen naam. Om verschillende kosten te besparen worden ze nu dus samengevoegd en vliegt het geheel straks onder de naam Aerolineas Argentinas verder. Nu werken de beide maatschappijen al veelvuldig samen, o.a. door codeshare vluchten. Aerolineas Argentinas richt zich tot op heden voornamelijk op internationale vluchten, terwijl Austral vluchten in de regio Argentinië uitvoert.Verlening sluiting Argentinië zorgt voor fusie Aerolineas Argentinas & Austral

De fusie van de Austral en Aerolineas Argentinas moet er niet alleen voor zorgen dat er één bedrijf overblijft, het moet er ook voor zorgen dat de vloot beter wordt ingezet. Daarnaast is er een besparing door gezamenlijke inzet van bijvoorbeeld personeel en schoonmaak. Alle plannen moeten zo snel mogelijk worden uitgewerkt en voor het einde van het jaar zijn afgerond, aldus CEO Aerolineas Argentinas, Pablo Ceriani.

Verlening sluiting Argentinië zorgt voor fusie Aerolineas Argentinas & Austral
Toestel Austral

Bron & Beeldmateriaal: Aerolineas Argentinas & Austral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *