Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?2 min leestijd

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SkyTeam is een van de grotere luchtvaartallianties ter wereld, opgericht in 2000. Bij het SkyTeam zijn 20 verschillende luchtvaartmaatschappijen aangesloten die je naar een van de vele bestemmingen kunnen brengen. Omdat het SkyTeam ook zichtbaar wil zijn naar de buitenwereld is er binnen de alliantie afgesproken dat er een bepaald percentage van de vloot in SkyTeam kleurenschema vliegt.  In dit artikel een kijkje achter de schermen betreft deze livery’s.

De luchtvaartalliantie

Bij de luchtvaartalliantie SkyTeam zijn 20 luchtvaartmaatschappijen aangesloten die dagelijks meer dan 17.000 vluchten uitvoeren. Ze vliegen meer dan 1080 bestemmingen aan in ruim 170 landen ter wereld. De First- en Business Class reizigers, maar ook Elite Plus leden wil men graag extra comfort bieden in een van de ruim 750 lounges verspreid over de wereld.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?
SkyTeam bestemmingen wereldwijd

Om reizigers te kunnen verplaatsen zijn natuurlijk vliegtuigen nodig. Doorgaans hebben deze een livery van de airline zelf. Echter zijn er ook een aantal toestellen bij elke aangesloten airline die in de kleuren van het SkyTeam rondvliegen. Op dit moment zouden dat er 55 moeten zijn. De grotere maatschappijen hebben natuurlijk meer toestellen met een livery van de luchtvaartalliantie in de vloot dan de maatschappijen met minder toestellen. Delta bijvoorbeeld heeft er alleen al 11, Air France 4, KLM 3 en Korean Air ook 3.

SkyTeam Logo

Het logo moest natuurlijk terug te vinden zijn op het toestel. De livery is ontworpen was door Brandimage – Desgrippes & Laga. Zij zijn verder bekend van bijvoorbeeld het nieuwe merk Joon en maken ook reclames voor Club Med. Het lintvormige logo staat voor kracht en service van de maatschappijen samen.  De letters SkyTeam moeten groot voor op het vliegtuig staan, met daaronder in kleinere letters de naam van de maatschappij met het logo. Alles gecombineerd met donkerblauwe letters en een zilveren achtergrond.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Toestellen

Zoals hierboven al beschreven zijn er dus op dit moment 56 toestellen die rondvliegen in de livery van de luchtvaartalliantie. Gelukkig niet allemaal hetzelfde soort toestel, het oog wil ook wat, toch?! Allerlei maatschappijen hebben andere toestellen. Bijzondere toestellen met deze livery zijn wellicht de Boeing 747 van China Airlines, B767 van Delta en SSJ-100 van Aeroflot. Natuurlijk mag ook een bijzonder toestel van Czech Airlines niet ontbreken. Wat dacht je van de ATR42 en 72. Toch net even wat anders dan de Boeing 737 of A330.

In het overzicht hieronder zal ik per toestel aangeven welke maatschappij er mee vliegt, inclusief het registratienummer van het toestel.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

En zo zien ze er dan uit:

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery? Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?
Garuda Indonesie Toestel – PK-GMH en PK-GII
Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?
A350 Vietnam Airlines
Foto: Vietnam Airlines

Bron en beeldmateriaal: SkyTeam, Garuda Indonesia, MEA, Vietnam Airlines M. den Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *