Tripintroductie: Roadtrip door Italië5 min leestijd

Tripintroductie: Roadtrip door Italië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het jaar 2020 ziet er op reisgebied voor velen van ons heel anders uit dan verwacht. Wie had er gedacht dat zijn of haar gedroomde reis geannuleerd zou worden? Op de planning voor deze zomer stond voor mij een reis naar Latijns-Amerika (met een overstap in Italië). Door de uitbraak van het COVID-19 virus werd deze reis geannuleerd en bleef alleen een vlucht naar Italië over: de plek waar de uitbraak in Europa begon. Maar alles lijkt nu gelukkig onder controle. Ik besloot af te reizen naar het mooie Italië en hier een roadtrip te maken. In deze tripintroductie lees je waar de reis naar toe ging en wat je er kunt beleven.

Staycation vs. Eurocation?

Lang bleef het onduidelijk of een eventuele trip binnen Europa wel mogelijk was. In het ‘ergste’ geval zou het een staycation worden. Gewoon lekker in eigen land. Echter werd er een paar weken voor de zomervakantie groen licht afgegeven door de Nederlandse overheid. In de vorm van een code geel, dat dan wel. De overheden in verschillende Europese landen sloten zich hierbij aan. Het was dan ook weer mogelijk om te reizen naar tal van landen, waarover je in dit artikel meer kunt lezen. Ik besloot dan ook om de reis naar Italië wel door te laten gaan. Het plannen kon beginnen.

Veiligheid

Voorbereid op reis gaan, staat altijd bovenaan het lijstje. Zeker dit jaar. En deze reis moest extra goed worden voorbereid. Dit alles heeft natuurlijk te maken met het Coronavirus. Dat geldt niet alleen voor een reis naar Italië, maar welk andere Europees land dan ook op dit moment. Lees je in over de geldende Coronaregels. Zorg dat je de juiste papieren bij je hebt. Bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring om te reizen met het vliegtuig, openbaar vervoer op locatie, etc. Elk land heeft zijn eigen maatregelen genomen en het is dus goed om uit te zoeken hoe het zit.

Voor Italië moet je onder andere dit ‘Self Declaration’ formulier ingevuld meenemen (let op dat je de nieuwste variant hebt). Om de reis in ieder geval voor het gevoel ‘veiliger’ te maken, koos ik ervoor om een roadtrip per auto door Italië te maken. Daarbij wilde ik zo min mogelijk met het openbaar vervoer reizen. Iets wat ik normaliter wel graag doe in het buitenland!

Voor een reis naar Italië is het op dit moment verstandig om voldoende mondkapjes mee te nemen. Er zijn tal van partijen waar je die kunt aanschaffen, zelf maken kan natuurlijk ook! Eventueel handschoenen zijn handig, deze worden op verschillende plekken geadviseerd. Maar eigenlijk nergens gebruikt. Probeer natuurlijk de drukke plekken te vermijden of de tijd van je bezoek aan op de te verwachten drukte. Geloof het of niet, maar zelfs op de meest toeristische plekken in bijvoorbeeld Florence en Rome was het enorm rustig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voorbereidingen

Zoals gezegd is het altijd belangrijk om goede voorbereidingen te treffen voor een reis. Ditmaal extra in verband met het Coronavirus. Nadat ik alle allerbelangrijkste zaken geregeld had, zoals mondkapjes, formulieren voor Italië en Nederland had afgedrukt en ingevuld, de huidige Coronacijfers had gecheckt kon de overige voorbereidingen plaatsvinden.

Mijn vliegtickets naar Turijn en Milaan had ik al, maar waren door KLM al een keer geannuleerd en omgeboekt. Vanwege verschillende situaties koos ik ervoor om deze tickets weer om te laten boeken naar een andere bestemming, wel in Italië. Het werd uiteindelijk de heenreis naar Florence en de terugreis vanuit Bari.

Tripintroductie: Roadtrip door Italië
Uitzicht over Florence
Foto: M.dTurck

Aangezien ik wilde rondreizen zonder gebruik te maken van het OV, was het handig een auto te huren. De auto huurde ik rechtstreeks via Flying Blue bij Europcar. Voordeel hiervan is dat je weer wat extra Miles spaart bij Flying Blue, en het was voordeliger, meer daarover lees je op deze website van Flying Blue. De betaling werd gedaan met de American Express Flying Blue Platinum Card, zodat een autoverzekering via Europcar niet nodig was. Deze is namelijk al inbegrepen bij deze betaalkaart van American Express.

Nog geen American Express Card, schaf hem dan nu voordelig aan
Nog geen American Express Card, schaf hem dan nu voordelig aan.

Na het huren van de auto en het wijzigen van de vliegreis, is het tijd om de verblijfplaatsen te boeken. Echter een verblijf boeken kan pas nadat de route is bepaald.

Route plannen

Enkele plaatsen wilde ik erg graag bezoeken. Deze plekken moesten dus verwerkt worden in mijn reis. Zo wilde ik graag het beroemde Cinque Terre, Siena, Bari en de omgeving van L’Aquila. Laatstgenoemde plaats ligt tegen de Apennijnen aan ligt. Aangezien ik een auto huurde, kon ik gemakkelijk verschillende plekken bezoeken. Zo ontstond dan ook de roadtrip door Italië. Deze startte in Florence en eindigde in Bologna, ik bezocht globaal de volgende plekken:

 • Florence, Siena, Pisa, Cinque Terre, Livorno, Rome, Pompei, Matera, Brindisi en Lecce.

In de komende tijd zullen bestemmingstips over de verschillende plekken / gebieden op InsideFlyer te lezen zijn. Deze zullen aangevuld worden met verschillende verblijfplaatsen. Zo verbleef ik onder andere in verschillende hotels aangesloten bij Marriott en Accor, maar ook Airbnb en andere accomodaties kwamen voorbij. Ben je dus geïnteresseerd in een trip naar een van deze plekken of een roadtrip door het schitterende Italië? Houd dan de frontpage van InsideFlyer dan zeker in de gaten!

Tripintroductie: Roadtrip door Italië
Amalfi Foto: MdTurck

Artikelen

Bij deze artikelenreeks kun je reviews van hotels en bestemmingstips teruglezen. Deze artikelen zijn al geschreven, of verschijnen binnenkort op InsideFlyer.

 1. Tripintroductie: Roadtrip Italië
 2. Review Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel
 3. Bestemmingstips Florence
 4. Review MGallery Grand Hotel Livorno
 5. Bestemmingstips Pisa & Omgeving
 6. Review Ibis Styles Brindisi
 7. Bestemmingstips Rome
 8. Review Aparthotel Adagio Rome Vatican
 9. Bestemmingstips Brindisi & omgeving
 10. Bestemmingstips Pompei & de Amalfikust
 11. Review Pullman Paris CDG
 12. Tijdens Corona op bezoek in de Salon Air France Lounge 2F
 13. InsideLook: Zo ziet de vernieuwde KLM Crown Lounge 25 eruit
 14. Vliegen met Air France tijdens Corona

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *