Alaska Airlines wordt lid van oneworld alliantie

Alaska Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska Airlines gaat toetreden tot oneworld. Eerder dit jaar kondigde de Amerikaanse airline al haar intentie aan om lid te worden van de alliantie. Nu heeft de oneworld Governing Board hier mee ingestemd, en Alaska Airlines officieel uitgenodigd. Toetreding wordt voorzien voor eind dit jaar; eerder dan de oorspronkelijke tijdlijn van 2021. Vanaf dan kun je gebruik maken van oneworld elite voordelen als je met de airline vliegt, en ook miles besteden en verdienen bij elk loyaltyprogramma van een oneworld airline. Tegelijkertijd zullen Horizon Air en SkyWest Airlines, Alaska’s dochteronderneming en regionale partnermaatschappij, toetreden als oneworld affiliate lid. Hierbij krijg je ook de Ruby, Sapphire of Emerald elite voordelen.

Alaska Airlines nieuwste lid van oneworld

Alaska wordt het 14e lid van oneworld en voegt 34 nieuwe bestemmingen aan het wereldwijde netwerk toe. De airline heeft subs in San Francisco, Los Angeles, Portland (Oregon), Anchorage en heeft Seattle als thuisbasis. Samen met huidige oneworld lid American Airlines wordt een ‘US West Coast International Alliance’ voorzien met een uitgebreidere samenwerking. Voor Alaska Airlines passagiers opent het vooral een internationaal netwerk met aansluitingen op bijvoorbeeld Japan Airlines, Qantas, Cathay Pacific en British Airways.

Alaska Airlines is de tweede luchtvaartmaatschappij die dit jaar lid wordt van oneworld, die de kleinste van de 3 grote (naast SkyTeam en Star Alliance) is. Royal Air Maroc is sinds afgelopen april officieel deelnemer.

Alaska Airlines gratis inflight messaging

Afb.: Alaska Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *