Alaska Airlines vanaf volgend jaar bij Oneworld

Alaska Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska Airlines zal in 2021 toetreden tot de Oneworld alliantie. Dat maakte de Amerikaanse maatschappij gisteren bekend. Alaska wilde in 2018 al toetreden als ‘Oneworld Connect’ lid, maar heeft dus nu de beslissing genomen om een volwaardig lid te worden. Dat is groot nieuws, aangezien we het tegenwoordig niet vaak zien dat een nieuwe maatschappij toetreedt tot een alliantie. Tegenwoordig worden er namelijk tussen maatschappijen veel joint ventures gesloten. Echter treedt ook Royal Air Maroc toe tot Oneworld op 31 maart.

Alaska Airlines Promotie
Na Royal Air Maroc treedt nu ook Alaska Airlines toe tot Oneworld.

Concurrentie met Delta Air Lines

Het toetreden van Alaska Airlines tot Oneworld heeft zeker iets te maken met de concurrentie met Delta Air Lines. LATAM vertrekt namelijk op 1 mei uit de Oneworld alliantie, nadat Delta 20% van de aandelen heeft gekocht. Daarnaast is Delta de laatste jaren behoorlijk gegroeid op de luchthaven van Seattle, waar ook Alaska een hub heeft. Dit is voor American Airlines en Alaska Airlines reden genoeg om nauwer te gaan samenwerken om de concurrentie aan te gaan met Delta.

American Airlines ziet Alaska als een interessante partner om de concurrentie aan te gaan met Delta.

Frequent flyer programma’s

Tot nu toe is Mileage Plan, het frequent flyer programma van Alaska Airlines, een programma waar je miles kunt sparen en inzetten op vluchten van verschillende maatschappijen in alle 3 allianties. Alhoewel, de focus was de laatste jaren meer op Oneworld maatschappijen. Vanaf volgend jaar is het dus mogelijk om Alaska miles te verdienen en in te zetten op alle maatschappijen binnen Oneworld. Dat is ontzettend interessant nieuws. Het Mileage Plan programma heeft namelijk nog steeds een award chart en miles worden verdiend gebaseerd op de afstand die je vliegt. Het is natuurlijk afwachten of dit allemaal zo blijft en of Alaska blijft samenwerken met bijvoorbeeld Singapore Airlines.

Mileage Plan is een interessant programma om miles te sparen en in te zetten op maatschappijen binnen Oneworld.

Bron van info: Onemileatatime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *