39 Nieuwe Oneworld bestemmingen door komst Royal Air Maroc

Royal Air Maroc Boeing 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor het eerst sinds 2014 krijgt luchtvaartalliantie Oneworld er weer een volledig lid bij. Royal Air Maroc (RAM) zal vanaf 1 april meedoen. We schreven er al eerder over, maar nu is het officieel. Het betekent dat passagiers van alle Oneworld voordelen gebruik kunnen maken als er met Royal Air Maroc wordt gevlogen. Dit betekent het sparen of uitgeven van miles of Avios en Oneworld statusvoordelen. Uiteraard geldt dat vanaf 1 april ook voor leden van het Marokkaanse frequent flyerprogramma Safar Flyer die een andere Oneworld airline vliegen.

Safar Flyer

Het frequent flyerprogramma van Royal Air Maroc heet Safar Flyer en kent straks vier niveaus. Op dit moment Blue, Silver en Gold. Maar vanwege de intergratie in de Oneworld alliantie komt er een nieuw statusniveau bij: Platinum. Deze platinum status zal gelijk staan aan Oneworld Emerald. De Gold-status zal Oneworld Sapphire worden en de Silver status Oneworld Ruby.
De Blue status is voor iedereen die instapt in het spaarprogramma.

Royal Air Maroc Safar Flyer
Naast Blue, Silver en Gold komt er ook een Platinum status

Het is nog even afwachten hoe het programma inhoudelijk gaat werken. Wie weet zijn er interessante mogelijkheden om Oneworld status te verdienen.

Afrika

Het interessante aan de komt van Royal Air Maroc is dat er 39 nieuwe Oneworld bestemmingen bij zullen komen in 23 verschillende landen! RAM is dan ook de eerste Oneworld airline van het Afrikaanse continent.

Als je lid bent van British Airways Executive Club geeft dat bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden om Avios te spenderen op vluchten naar/in Afrika. Er zijn zeker vele, wat meer onbekende Afrikaanse bestemmingen, die erg duur zijn als je een cash ticket koopt. Vanaf 1 april kun je dus ook een ticket met Avios boeken, bijvoorbeeld vanaf Casablanca.

Interessant is om de huidige Oneworld kaart te bekijken, zoals in onderstaande afbeelding ingezoomd op Noord en Midden Afrika. De blauwe stipjes geven de bestemmingen aan.
Op de afbeelding daaronder (rode plattegrond) zie je de Afrikaanse bestemmingen van Royal Air Maroc!

Oneworld bestemmingen Afrika

En de bestemmingen van RAM:

Afrikaanse bestemmingen Royal Air Maroc

Conclusie

Het is prettig dat er een nieuw Oneworld lid bij komt in de vorm van Royal Air Maroc. Dit terwijl het Zuid-Amerikaanse LATAM de alliantie later dit jaar zal gaan verlaten.
RAM biedt vluchten aan vanaf onder andere Amsterdam en Brussel, dus het is gemakkelijk om met een overstap in Casablanca naar één van de bestemmingen te reizen. Zodra er meer bekend is over het frequent flyerprogramma van RAM en hoe de taksen zullen uitvallen bij British Airways Executive Club, laten we dat hier weer weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *