Qatar Airways start codeshare met Deutsche Bahn1 min leestijd

Qatar Airways A340-600

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je een vliegreis boekt dan verwacht je doorgaans een reis te maken door de lucht. Maar veel airlines hebben naast codeshares met andere maatschappijen echter ook overeenkomsten met het spoor. Qatar Airways kondigt nu een vernieuwde samenwerking met Deutsche Bahn aan. In samenwerking met de Duitse spoorwegen komen er nu acht bestemming bij voor Qatar Airways.

Deutsche Bahn

Het Duitse spoorbedrijf is een van de grootste van Europa. een interessante partner dus voor Qatar Airways. Passagiers van Qatar Airways kunnen nu opstappen (en uitstappen) op acht Duitse stations. Dat zijn Stuttgart, Nuremberg, Hannover, Leipzig, Keulen, Dusseldorf, München en Hamburg. De vluchten vertrekken dan vanuit Frankfurt. De maatschappij uit Qatar vliegt momenteel 35 keer per week tussen Doha en Frankfurt, München en Berlijn. Dat zijn twee dagelijks vluchten vanuit Frankfurt en München. En een dagelijkse vlucht vanuit Berlijn.

Qatar werkt overigens samen met diverse spoorbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan SNCF voor reizen via Brussel. Zo kun je vanuit Den Haag Centraal reizen naar de luchthaven van Brussel en vervolgens overstappen naar Qatar (en verder).

Trein van Deutsche Bahn (Bron: Qatar Airways / DB)

Qatar Airways

De maatschappij zegt dat de vraag naar vliegreizen vanuit Duitsland naar of via Qatar stijgt. Middels deze nieuwe codeshare overeenkomst hoopt Qatar meer Duitse reizigers te kunnen bedienen. En natuurlijk ook reizigers die via Duitsland reizen. Deutsche Bahn zelf is blij met de vernieuwde samenwerking en hoopt bij te kunnen dragen aan een goede reiservaring.

InsideFlyer startte recentelijk een nieuwe samenwerking met Qatar Airways. Je maakt daarom kan op 100.000 Qmiles. In dit artikel lees je er alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *