LATAM verlaat Oneworld op 1 oktober 2020

LATAM Boeing 777-300ER (Bron: LATAM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

LATAM zal op 1 oktober 2020 de Oneworld alliantie verlaten. Alhoewel de airline de datum zelf niet heeft aangekondigd, laat de Qantas website zien dat de maatschappij t/m 30 september deel uitmaakt van Oneworld.

Reden om Oneworld te verlaten

De reden waarom LATAM de oneworld alliantie zal verlaten, heeft te maken met het feit dat Delta Air Lines vanaf september dit jaar 20% van de aandelen in handen heeft. De Zuid-Amerikaanse maatschappij is vele jaren lid geweest van Oneworld en werkte daarnaast nauw samen met American Airlines. De laatste tijd verliep deze samenwerking echter moeilijk en daardoor heeft de airline een andere partner gezocht. Reden genoeg voor Delta om 20% van de aandelen in handen te nemen, zeker als je weet dat Delta op dit moment een zwakke positie heeft in Zuid-Amerika.

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?
LATAM zal Oneworld per 1 oktober 2020 verlaten. Foto: Rafael Luiz Canossa

Alhoewel LATAM Oneworld zal verlaten, wordt verwacht dat samenwerkingen met bepaalde maatschappijen, zoals British Airways, zullen blijven bestaan.

Wordt LATAM dan een volwaardig lid van SkyTeam?

Zoals het er nu naar uitziet, heeft de maatschappij geen plannen om lid te worden van SkyTeam. Het ziet er eerder naar uit dat Delta Air Lines een soort van eigen alliantie aan het samenstellen is. Zo investeerde Delta de laatste jaren o.a. in Virgin Atlantic, Virgin Australia en WestJet en die maatschappijen zijn ook geen lid van SkyTeam.

Bron: One Mile At A TIme – Uitgelichte afbeelding: latam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *