Royal Air Maroc vanaf 31 maart bij Oneworld

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Royal Air Maroc zal vanaf 31 maart deel gaan uitmaken van de Oneworld alliantie. Dat maakte Air Journal onlangs bekend. Tegenwoordig zien we het niet vaak meer dat een alliantie zich uitbreidt. De plannen van Royal Air Maroc om bij Oneworld te komen dateren van december 2018. Echter voorspelden we dat de maatschappij pas later in 2020 bij Oneworld zou komen. Dit zal al op 31 maart gaan gebeuren en daarmee heeft de Oneworld alliantie in totaal 14 leden. Dat is nog inclusief LATAM die dit jaar juist Oneworld zal verlaten.

Goed voor Oneworld

Alhoewel de Marokkaanse maatschappij met slechts 60 toestellen een kleine maatschappij is, gaat de alliantie erop vooruit. De maatschappij vliegt namelijk op een groot aantal Afrikaanse bestemmingen. En naast dat Royal Air Maroc de eerste Afrikaanse maatschappij binnen Oneworld is, heeft de maatschappij vaak goede deals. Bovendien is Marokko op dit moment een populaire reisbestemming. De maatschappij werkte al samen met Iberia en Qatar Airways.

Royal Air Maroc Boeing 787

Bestemmingen

Naast een flink aantal bestemmingen in Afrika wordt er ook continentaal gevlogen. Royal Air Maroc vliegt op dit moment op 5 bestemmingen in Noord Amerika: Bosten, Miami, Montréal, New York JFK en Washington Dulles. Ook wordt er naar Sāo Paulo en Rio de Janeiro gevlogen. Al deze vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 787-8 Dreamliner (business class in een 2-2-2 opstelling) en Boeing 787-9 Dreamliner (business class in een reverse herringbone 1-2-2 opstelling. Op de Boeing 737 toestellen biedt de maatschappij echte business class stoelen aan in een 2-2 opstelling.

Route netwerk van Royal Air Maroc
Route netwerk (Boston en Miami zijn onlangs toegevoegd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *