Royal Air Maroc vanaf 2020 volledig Oneworld lid

Royal Air Maroc wordt Oneworld lid

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals we eerder deze week al berichtten, is inderdaad op een Oneword persconferentie aangekondigd dat Royal Air Maroc (RAM) volledig lid van de Oneworld alliantie gaat worden. Naar verwachting zal dit halverwege 2020 gebeuren. In de tussenliggende tijd zal de interne processen en computersystemen op elkaar afgestemd moeten worden.

De Oneworld alliantie bestaat nu uit onder meer de maatschappijen American Airlines, British Airways, Qatar Airways en Cathay Pacific. De toevoeging van Royal Air Maroc is dan ook goed voor de alliantie omdat het het eerste lid wordt op het Afrikaanse continent. Dit afgezien van Comair in Zuid-Afrika dat een deel van British Airways is.
In totaal zal de Oneworld alliantie straks uit 14 leden bestaan.

De huidige Oneworld leden
De huidige Oneworld leden

Groei

Tot op heden was Royal Air Maroc nog geen lid van een alliantie. Afgelopen jaar vervoerde de maatschappij 7,3 miljoen passagiers met 94 bestemmingen in 49 landen.

De airline heeft een ambitieus vijfjarenplan. Het is de bedoeling dat in die tijd de vloot flink uitgebreid wordt en het te vervoeren aantal passagiers bijna verdubbelt naar 13 miljoen. Daarbij moet het aantal bestemmingen stijgen naar 121 in 68 landen.

Royal Air Maroc wordt Oneworld lid
Persconferentie Oneworld waar het nieuws bekend gemaakt werd
Royal Air Maroc wordt Oneworld lid
Persconferentie Oneworld waar het nieuws bekend gemaakt werd

Vanaf Schiphol en Brussels Airport

Royal Air Maroc vliegt vijfmaal per week vanaf Schiphol met een Boeing 737 naar Casablanca in Marokko. Vanaf Brussel zijn er dagelijkse vluchten en zelfs tweemaal per dag. In Casablanca kan dan vervolgens overgestapt worden op diverse bestemmingen in Afrika, het Midden-Oosten, Brazilië en Noord-Amerika.
Met een moderne lange-afstandsvloot van Boeing 787-8 vliegtuigen worden New York JFK, Washington en Montreal in Canada aangedaan. Het is de bedoeling dat in april Miami wordt toegevoegd en in de zomer Boston. De maatschappij heeft vier Boing 787-9’s in bestelling op dit moment. Op dit moment zijn er ook oudere Boeing 767’s in dienst.

Royal Air Maroc Business Class
Royal Air Maroc Business Class

Conclusie

Het duurt dus nog anderhalf jaar voordat Royal Air Maroc volledig lid is van de Oneworld alliantie. We zullen nog even moeten afwachten wat er met het frequent flyerprogramma Safar Flyer gaat gebeuren. Voor frequent flyers die lid zijn van British Airways Executive Club, American Airlines AAdvantage of andere Oneworld programma’s is het interessant. Er kunnen straks mijlen / Avios gespaard worden, maar ook komen er diverse bijzondere bestemmingen in Afrika bij waar je je mijlen /Avios aan zou kunnen besteden. We moeten voorlopig afwachten dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *