Oneworld opnieuw beste alliantie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oneworld is opnieuw uitgeroepen tot beste luchtvaartalliantie. Voor het negende jaar op rij presteert Oneworld dit volgens het tijdschrift Global Traveler. Ook het Business Traveler North America sluit zich hierbij aan. Deze twee prijzen zijn een flinke opsteker voor de alliantie. Is Oneworld daadwerkelijk zo aantrekkelijker voor frequent flyers?

Oneworld

Eerder deze week werd bekend dat Royal Air Maroc zich in 2020 bij Oneworld zal voegen. Daarmee gaat het aantal leden van de alliantie van dertien naar in totaal veertien in 2020. De alliantie is opgezet door American Airlines, British Airways, Cathay Pacific en Qantas. In 1999 sl0ten ook Finnair en Iberia aan. Latam kwam in 2000. Japan Airlines en Royal Jordanian werden in 2007 verwelkomd. S7 Airlines kwam in 2010. Malaysia Airline en Qatar Airways sloten in 2013 aan. En Sri Lankan Airlines in 2014.

Met de maatschappijen binnen de allianties kun je terecht bij meer dan 1.000 bestemmingen wereldwijd. Als frequent flyer van de deelnemende airlines kun je terecht bij zo’n 650 airport lounges. Daarnaast geniet je van diverse privileges. Denk bijvoorbeeld aan Oneworld Priority.

Wanneer een airline zich aansluit bij een alliantie kan dat voordelen hebben voor de reizigers. De frequent flyer programma’s zijn dan vaak beter op elkaar aangesloten. Zo ben je niet afhankelijk van individuele onderlinge samenwerkingen. Binnen het gehele netwerk kun je dan terecht met de voordelen van je status. Zo kun je bij de hoogste status terecht in veel meer airport lounges, dan alleen van de maatschappij zelf. Ook kun je gemakkelijker miles verdienen en hoef je niet van meerdere programma’s lid te zijn.

Prijzen

De twee prijzen nu wordt uitgereikt krijgt de alliantie voor de kwaliteit van de leden. De groep kreeg eerder al prijzen voor de beste on time performance (punctualiteit) en de ‘best in business’. De prijzen maken het wellicht aantrekkelijker voor nieuwe leden om zich bij de groep te voegen. Dit maakt het ook voor reizigers weer aantrekkelijker om te kiezen voor Oneworld.

Global Traveler gaf niet alleen prijzen uit voor de beste allianties. Hier lees je meer over de andere prijzen die werden uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *