Handbagage straks ook niet meer gratis bij Transavia?

Je complete vakantie boek je voortaan bij Transavia Holidays

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse low cost carrier Transavia zegt zich momenteel te beraden op het handbagagebeleid. Te grote handbagage is voor zowel reizigers als airlines een doorn in het oog. Vooral op short haul vlucht is het soms lastig om je rugzak of trolley in de buurt van je stoel te kunnen opbergen. Transavia is nu dus na aan het denken over een oplossing.

Handbagage

Momenteel kun je altijd een gratis stuk handbagage meenemen aan boord bij vluchten uitgevoerd door Transavia. Hiervoor is een maximum gewicht van 10 kilo toegestaan. Daarnaast gelden er maximale afmetingen.

Handbagage straks ook niet meer gratis bij Transavia?
Afmetingen voor rugzak of trolley

Voldoet je handbagage niet aan de richtlijnen? Dan is het mogelijk dat je aan de gate een toeslag van ten minste € 40 moet betalen.

Omdat de ruimte in de bagagebakken in bijvoorbeeld de Boeing 737 beperkt is wordt dit vaak een bottleneck tijdens het boarden. Bovendien levert het frustraties op bij zowel reizigers als de crew omdat het zeker bij een volle bezetting passen en meten is. Regelmatig wordt er dan alsnog voor gekozen om de bagage in het ruim te plaatsen zonder dat de passagier hiervoor hoeft te betalen.

‘Dit (red. het huidige handbagagebeleid) leidt soms tot vertragingen bij vertrek en zorgt ook voor irritatie omdat het voor een aantal mensen belangrijk is de handbagage bij zich te houden’, zegt Marije Teerling, verantwoordelijk voor de klantrelaties met passagiers bij Transavia.

Betaaloptie

Transavia deed in Nederland en Frankrijk onderzoek naar een oplossing voor het handbagageprobleem. Uit het onderzoek bleek dat een deel van de passagiers zekerheid wil over de handbagage. Daarvoor is men bereid om een bedrag te betalen. De passagier krijgt dan de garantie dat de handbagage aan boord mee mag. Passagiers die deze garantie aankopen krijg de mogelijkheid om als eerste aan boord te gaan en dus ook als eerste hun handbagage te plaatsen.

In het boekingsproces zal ook meer aandacht komen voor de richtlijnen. Op die manier moet er straks geen onduidelijkheid meer zijn over wat wel en niet mag.

We leggen in het boekingsproces duidelijk uit wat de regels zijn en zullen hier ook strikt op handhaven. Juist om ervoor te zorgen dat het reizen voor iedereen nog plezieriger verloopt, aldus Transavia.

Gratis handbagage

Volgens Transavia zou het altijd mogelijkheid blijven om gratis handbagage mee te nemen binnen de richtlijnen. Er is echter geen garantie dat de handbagage ook echt in de cabine terechtkomt. Mogelijk wordt deze alsnog in het ruim geplaatst, tenzij je bijbetaald.

Royaal handbagagebeleid KLM ten einde?

Extra handbagage

Nieuw is vanaf april dat alle passagiers een accessoire mee mogen nemen. Dit is vergelijkbaar met het handbagagebeleid van KLMDit betekent dat alle passagiers naast een stuk handbagage ook een kleine accessoire mee mogen nemen. Bijvoorbeeld een laptoptas of handtas. Samen mag de handbagage niet meer dan 10 kilo wegen. Meer over het bagagebeleid van Transavia kun je hier lezen.

Bron & Beeldmateriaal: Transavia

Reacties

  1. Scorcy zegt

    Waarom kan Transavia niet gewoon KLM worden waarbij KLM een flexibeler prijsbeleid voert? In ieder geval op vluchten vanaf Amsterdam?

    Het is nu zo irritant dat je op bepaalde routes eigenlijk gedwongen Transavia moet nemen maar dan nul Flying Blue-voordelen hebt, maar wel alle nadelen van een volgepakt vliegtuig met volle bagagevakken. En vaak niet eens voor zo heel veel lagere prijs.

    Is de markt niet groot genoeg hiervoor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *