Taiwan stemt in met naamswijziging China Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het parlement van Taiwan heeft deze week ingestemd met de gewenste naamswijziging van China Airlines. In april schreven we al dat de naam China Airlines vaak voor verwarring zorgt bij passagiers. Veel mensen associëren de maatschappij vaak met China. Het is echter de flagship maatschappij van Taiwan. Het Taiwanese parlement gaf al in april aan dat het positief staat tegenover een eventuele naamswijziging van de maatschappij.

ingang, china airlines, business class, dynasty lounge
Veel passagiers associëren China Airlines met China.

Taiwan stemt in met naamswijziging China Airlines

Nu heeft het Taiwanese parlement deze week voorgesteld om China Airlines te rebranden. Het Ministerie van Transport heeft gevraagd om met voorstellen te komen voor een rebranding op zowel korte als lange termijn. Er is echter geen datum genoemd wanneer de maatschappij een nieuwe naam moet hebben. Volgens Yu Shyi-kun, een parlementslid, moet China Airlines een nieuwe naam en imago krijgen die op internationaal vlak meer associatie verwekken met Taiwan en niet China. Uiteraard zullen ze in Peking niet blij zijn met deze naamswijziging, zeker niet als de naam Taiwan erin voorkomt.

China Airlines A350
Het Taiwanese parlement heeft ingestemd met een naamswijziging voor China Airlines.

China Airlines wenst deze naamswijziging al jaren, maar tot nu toe is er nooit echt veel actie ondernomen. Dat het parlement nu instemt met de naamswijziging is zeker een vooruitgang. Er is echter nog geen deadline genoemd. Een naamswijziging brengt overigens veel met zich mee. Denk aan het imago, de routes en zeker de kosten. Ook zal de maatschappij opnieuw vertrouwen moeten opbouwen met de nieuwe naam. Er zijn al een paar voorstellen gedaan zoals Yushan Airlines, Formosa Airlines en Taiwan Airlines.

Uitgelichte afbeelding: handbagage.tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *