China Southern vaker van Schiphol naar Shenzhen1 min leestijd

China Southern, A330, Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij China Southern maakte begin deze maand bekend dat het vluchten gaat uitvoeren tussen Shenzhen en Amsterdam Schiphol Airport. Op deze route zal het aantal vluchten verdubbelt worden, nog voor de daadwerkelijke start van de nieuwe route.

China Airlines twee keer per week naar Shenzhen

Vanaf 2 januari starten de vluchten met China Southern op de route tussen Shenzen en Amsterdam. Vanaf dat moment zijn er twee vluchten per week, namelijk op maandag en woensdag. De vluchten worden uitgevoerd volgens dit schema:

  • CZ8091 vertrekt om 02.00 uur (lokale tijd) uit Shenzhen (SZX) en komt om 08.00 uur aan in Amsterdam (AMS)
  • CZ8092 vertrekt om 14.10 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 09.00 uur (lokale tijd) aan in Shenzhen

Tickets voor vluchten op deze route zijn te koop via de website van de luchtvaartmaatschappij en andere (online) travel agents.

Naast deze route vliegt de luchtvaartmaatschappij ook vanaf Amsterdam naar Guangzhou. Deze vluchten werden altijd uitgevoerd door een Airbus A380, maar dit toestel zit niet meer in de vloot van de luchtvaartmaatschappij.

Amsterdam - Shenzhen China Southern ©GCMap

Airbus A330-300

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Airbus A330-300 in. Er zijn twee versies van dit toestel, namelijk een versie met 30 business class stoelen en een versie met 36 stoelen in deze cabine. In beide versies is ook plaats voor maximaal 277 passagiers in economy class. De business class stoelen staan in een 2-2-2 opstelling. Passagiers in economy class kunnen kiezen uit een stoel in een 2-4-2 opstelling.

Ondanks dat de luchtvaartmaatschappij geen onderdeel meer is van SkyTeam, kun je nog wel gebruik maken van de Flying Blue voordelen. Ook is het mogelijk om XP en miles te sparen met vluchten die door China Southern uitgevoerd worden.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Afbeeldingen ©ChinaSouthern/Flying Blue/GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *