China Southern lanceert nieuwe route naar Shenzhen1 min leestijd

China Southern, A330, Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij China Southern start in januari 2023 een nieuwe route tussen Shenzhen en Amsterdam. Sinds 2019 is de luchtvaartmaatschappij geen onderdeel meer van SkyTeam.

China Airlines van Shenzhen naar Amsterdam

Naast de nieuwe route in januari volgend jaar vliegt de luchtvaartmaatschappij ook tussen Guangzhou en Schiphol. Dat gebeurde vaak met een Airbus A380, maar dit toestel is met pensioen gestuurd.

Vanaf 2 januari starten de eerste vluchten vanuit Shenzhen naar Amsterdam. Op dit moment staat er één vlucht per week gepland in januari 2023. De route zal uitgevoerd worden volgens dit schema:

  • CZ8091 vertrekt om 02.00 uur (lokale tijd) uit Shenzhen (SZX) en komt om 08.00 uur aan in Amsterdam (AMS)
  • CZ8092 vertrekt om 14.10 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 09.00 uur (lokale tijd) aan in Shenzhen.

China Southern, Economy, A330

Airbus A330-300

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Airbus A330-300 in. Er zijn twee versies van dit toestel, namelijk één met 30 business class stoelen en één met 36 stoelen. In beide versies is ook plaats voor maximaal 277 passagiers in economy class. De business class stoelen staan in een 2-2-2 opstelling, en de economy class stoelen in een 2-4-2 opstelling.

Ondanks dat de luchtvaartmaatschappij geen onderdeel meer is van SkyTeam, kun je nog wel gebruik maken van de Flying Blue voordelen. Ook is het mogelijk om XP en miles te sparen met vluchten die door China Southern uitgevoerd worden.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Afbeeldingen ©ChinaSouthern/Flying Blue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *