NS International gaat rit Schiphol en Brussels Airport verkorten2 min leestijd

Nieuwe IGNC Brussel Amsterdam (Bron: NS International)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanuit Nederland en België zijn een aantal Europese hoofdsteden prima per trein te bereiken. Dat geldt echter niet voor alle verbindingen door het grote aantal ongunstige overstappen en met als gevolg een lange reistijd. NS International ziet dat ook en investeert in nieuwe treinen om de rit tussen Schiphol en Brussels Airport aanzienlijk te verkorten.

Treinverbinding Schiphol – Brussels Airport

NS International rijdt al geruime tijd met de Intercity Brussel en Intercity Direct tussen Amsterdam en Brussel. Deze trein stopt ook op station Schiphol Airport en Brussels Airport. Op dezelfde route zijn ook de Franse Thalys en Britse Eurostar actief. Voor Nederlandse reizigers is NS International de belangrijkste aanbieder. En voor België is dat NMBS International.

Nieuwe NS treinen, kortere rit

De directe rit van Amsterdam Centraal naar Brussel Centraal kost normaliter minimaal 2 uur en 44 minuten. Gek genoeg is de rit met Thalys met overstap op Brussels Midi op de Belgische IC trein sneller met in totaal 2 uur en 12 minuten.

De nieuwe treinen van NS International moeten daar echter verandering in brengen. De nieuwe treinen kennen namelijk een maximale snelheid van 200 km/uur tegenover de huidige 160 km/uur. Dat moet een tijdswinst van 30 minuten opleveren. Zo kunnen reizigers dus sneller tussen Amsterdam en Brussel reizen. Dat betekent ook dat Schiphol en Brussels Airport ook gemakkelijker te bereiken zijn.

Dit is de eerste allernieuwste Intercity (type ICNG) uitgevoerd in een nieuw jasje: met vloeiende lijnen, veel herkenbaar NS geel en een groot wit logo op de zijkant. Eerder zijn al de locomotieven van de Nightjet naar Zwitserland en Oostenrijk voorzien van deze nieuwe look, net als de gemoderniseerde dubbeldekkers (type VIRM 2&3). Alle toekomstige treinen krijgen deze nieuwe uitstraling. – NS International

Reizigers van NS International moeten nog wel even geduld hebben voordat ze van Schiphol naar Brussel en v.v. kunnen reizen. Vanaf deze maand voert NS de eerste testritten uit in samenwerking met fabrikant Alstom. En vanaf 2024 zullen de eerste passagiersritten starten. In dit filmpje van NS kun je de trein ook bekijken.

Nieuwe IGNC Brussel Amsterdam (Bron: NS International)

Bron afbeeldingen: NS International 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *