AAdvantage gaat volledig over op dynamische awards2 min leestijd

American Airlines, Boeing 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American AAdvantage heeft onlangs laten weten in 2023 volledig over te willen gaan op dynamische awards. Dit geldt gelukkig niet voor partner awards. Vorig jaar besloot American om het programma op de schop te halen met de introductie van de zogeheten loyalty points.

AAdvantage miles besteden

Met de introductie van loyalty points is het behalen van status en miles steeds meer afhankelijk van het bedrag dat je besteedt aan je vlucht. Het is nu zelfs mogelijk om de Executive Platinum status te behalen zonder ook maar één stap in een vliegtuig te zetten. Al is dat zonder het hebben van een creditcard van American Airlines natuurlijk vrijwel ondenkbaar maar in de Verenigde Staten gebeurt het. Vanaf 2023 gaat American Airlines hier nog een stapje verder in. Op dit moment wordt er binnen AAdvantage nog gebruik gemaakt van een awardtabel. Je kunt dan zien hoeveel miles je kwijt bent voor een vlucht.

American Airlines, Premium Economy
Op dit moment maakt American Airlines nog gebruik van en awardtabel. (bron: American Airlines)

Alhoewel dit de laatste jaren al niet helemaal meer overeenkomt met de werkelijkheid is er nu nog wel een soort van houvast. Je kunt namelijk vooraf weten hoeveel miles je kwijt bent. Dit is echter bij programma’s als Delta SkyMiles niet meer het geval. Daar hebben ze al een aantal jaar geleden volledig afscheid genomen van een awardtabel. Het aantal benodigde miles hangt af van de prijs die je op dat moment voor je vlucht betaalt.

American komt met dynamische awards

Nu wil American Airlines in 2023 vrijwel dezelfde trend als bij Delta gaan volgen. Op de website van American Airlines wordt hier een uitleg over gegeven. Het aantal miles hangt dan af van hoeveel je vlucht op dat moment kost. Eerder waren dit soort berekenen vrijwel onmogelijk maar nu de technologie vooruitgaat kan men net als bij de hotels precies berekenen hoeveel miles je nodig hebt. Dit komt dan overeen met de prijs dat je voor je vlucht betaalt. Is je vlucht bijvoorbeeld € 200,- duurder, dan ben je ook meer miles kwijt. Dit was voorheen altijd hetzelfde aantal miles.

American Airlines Business Class
AAdantage gaat vanaf volgend jaar over op dynamische awards voor vluchten met American Airlines. (bron: American Airlines)

AAdvantage miles besteden op vluchten van American Airlines wordt dus vanaf volgend jaar minder interessant. Gelukkig geldt deze wijziging niet voor partnermaatschappijen. AAdvantage blijft hierbij gebruikmaken van een award chart. De reden hiervoor is dat de technologie het nog niet toelaat om te berekenen hoeveel je voor je vlucht kwijt bent.

Uitgelichte afbeelding: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *