China Airlines overweegt naamswijziging

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

China Airlines overweegt een naamswijziging en dit is niet de eerste keer. Alleen je zou je kunnen voorstellen dat dit door de huidige situatie met het coronavirus wel eens werkelijkheid zou kunnen worden.

Verwarring

Veel mensen associëren China Airlines met China zelf. China Airlines is echter een Taiwanese maatschappij. Het is zeg maar de KLM van Taiwan en is ook lid van SkyTeam. Vorig jaar vierde de maatschappij haar 60ste verjaardag en kreeg het ook een nieuw logo. Daarnaast heeft Taiwan ook nog een tweede maatschappij: EVA Air die lid is van Star Alliance. De naam China Airlines roept echter veel verwarring op, omdat veel mensen direct aan China zelf denken en zeker de laatste maanden met het coronavirus.

China Airlines (BEJ) Delivery Ceremony & Flyaway Photo Support LINDEMANN SARA N (2184006) rms300549 nef2016 777
Bij de naam China Airlines denk je al gauw aan China zelf. (Bron: Delivery Ceremony & Flyaway)

Kan China Airlines van naam veranderen?

Het Taiwanese ministerie van Transport en Communicatie meldt dat het openstaat voor een naamswijziging van de maatschappij en zeker in deze zware tijden met COVID-19. Een naamswijziging brengt echter wel veel met zich mee. Denk aan het imago, de routes en zeker de kosten. Ook zal de maatschappij opnieuw vertrouwen moeten opbouwen met de nieuwe naam. Er zijn al een paar voorstellen gedaan zoals Yushan Airlines, Formosa Airlines en Taiwan Airlines.

China Airlines A350
Een naamswijziging is nog al wat voor een maatschappij…

Het is natuurlijk afwachten of dit allemaal daadwerkelijk gaat gebeuren. Een naamswijziging is niet zomaar klaar en brengt nogal wat kosten met zich mee. Het is dus een investering die zich zou terugbetalen op de lange termijn. China Airlines heeft echter meerdere malen nagedacht over een naamswijziging. Als dit ook gaat gebeuren weet niemand, maar het zou nu wel het moment zijn.

Uitgelichte afbeelding: handbagage.tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *