Brussels Airport krijgt US pre-clearance faciliteiten

heropening brussels airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport krijgt US pre-clearance faciliteiten. Hiermee is Brussel de derde luchthaven in Europa die deze faciliteiten krijgt. Dublin en Shannon hebben deze faciliteiten al. Ook op Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten bestaan deze faciliteiten. Met deze faciliteiten krijg je al in Brussel de immigratiecontrole die je normaal krijgt als je de VS binnenkomt. Een aantal jaar geleden waren er ook plannen om deze faciliteiten te introduceren op Schiphol. Brussel was dit ook al van plan in 2017, maar echter zijn de plannen nooit daadwerkelijk uitgevoerd.

Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer Brussel US pre-clearance faciliteiten krijgt. Wel is al duidelijk dat er 30 Customs & Border Protections agenten komen die de formaliteiten op Brussel zullen afhandelen, zo meldt de Brussels Times.

Wat is US pre-clearance precies?

Met US pre-clearence krijg je al op de luchthaven van vetrek de immigratiefaciliteiten die je normaal gesproken krijgt als je de VS binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan paspoortcontrole en een controle van je bagage. Het grootste voordeel van US pre-clearance is dat je na aankomst direct het land binnen kunt gaan zonder controle. Dat is wel zo comfortabel na een lange vlucht. Bepaalde luchthavens in de Verenigde Staten hebben lange rijen voor immigratie.

Preclearance in Shannon, Ierland

Brussels Airport is met deze faciliteiten dus bevoorrecht ten opzichte van andere Europese luchthavens om naar de Verenigde Staten te vliegen. Echter kunnen deze US pre-clearance faciliteiten soms ook voor behoorlijk wat vertraging zorgen. Stel je voor als iemand bijvoorbeeld een extra controle moet ondergaan of zijn of haar bagage moet van boord worden gehaald. De meeste passagiers zullen blij zijn met deze faciliteiten, alhoewel het voor Global Entry leden juist een tijdrovend iets is.

Reacties

  1. J. De Vries zegt

    Schiphol is al jaren bezig met RTP-NL. Inmiddels zijn de faciliteiten voor US citizens in gebruik. Onze incompetente regering wacht tevergeefs tot Trump weg is, dus dat gaat nog lang duren voordat er in NL een dergelijke faciliteit is.
    Voor mij een reden om voortaan vanuit Brussel te vliegen in ieder geval.

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Dat kan inderdaad nog lang duren voordat Schiphol ook US Pre-Clearancy faciliteiten krijgt. Ik kan me zeker voorstellen dat reizigers dan eerder voor Brussel kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *