Air France neemt laatste Dreamliner in ontvangst

De Boeing 787 Dreamliner van Air France staat in de hangar (Bron: Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gisteren heeft Air France haar tiende en laatste B787-9 Dreamliner in ontvangst genomen. Het toestel kwam na ruim 8 uur vliegen uit de Verenigde Staten en is om 07:07 geland op Paris-Charles de Gaulle. Je kunt bijvoorbeeld via Flightradar24 kijken waar het toestel naartoe vliegt.

Air France ontvangt laatste Dreamliner

Het toestel met registratienummer F-HRBJ is de laatste Dreamliner voor Air France. In totaal zijn er nu tien Dreamliners in dienst bij de Franse luchtvaartmaatschappij. KLM heeft er inmiddels achttien in haar vloot, waaronder de grotere B787-10. Deze variant vliegt niet bij Air France.

Air France zal de komende jaren nog wel andere toestellen in ontvangst nemen. Zo staan er nog een aantal Airbus A350 in de boeken. Ook neemt de luchtvaartmaatschappij nog A220 toestellen in ontvangst voor korte en middellange afstanden.

Cabine

De Boeing 787-9 Dreamliner is voorzien van 30 Business Class stoelen. Deze staan in een 1-2-1 opstelling waardoor iedere passagier direct toegang heeft tot het gangpad. Ook zijn er 21 stoelen in Premium Economy en 225 in Economy Class. In totaal kunnen dus 276 passagiers reizen met dit toestel.

De Dreamliner is ook voorzien van Wi-Fi (je betaalt tot 30 euro voor een vlucht). De ramen zijn zo’n 30% groter dan bij vergelijkbare vliegtuigen. Ook is de luchtdruk en de luchtvochtigheid comfortabeler, waardoor je uitgeruster op je bestemming komt.

Wil je weten hoe dit toestel er van binnen uit ziet? Dan kun je een Virtual Tour maken. Zo kun je vanuit huis al beleven hoe het is om in dit toestel te vliegen. Je kunt ook binnen kijken in de KLM Dreamliner of andere toestellen.

air-france-787-dreamliner

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *