Ryanair overweegt bases in Duitsland te sluiten

Ryanair belooft betere service en introduceert bespaarprogramma ‘Ryanair Choice’

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ryanair wil een aantal bases in Duitsland sluiten nadat een groep piloten niet akkoord is gegaan met een besparingsplan. Het gaat hier om de bases Weeze bij Düsseldorf, Frankfurt Hanh en Berlin Tegel. Het openhouden van deze bases zou voor Ryanair niet meer rendabel zijn als de piloten tegenstemmen. De low-cost maatschappij sluit de base op Frankfurt Hanh al op 1 november dit jaar.

Ryanair sluit haar base op Frankfurt Hahn al op 1 november dit jaar.

Op de andere twee luchthavens Weeze bij Düsseldorf en Berlin Tegel is Ryanair nog in ieder geval actief tot eind deze zomer. Verdere details over de sluiting op deze bases zijn nog niet bekend. Ryanair zegt volgende week met meer nieuws te komen.

Alternatieve besparingen

Ryanair laat in een memo aan de piloten weten dat er op dit moment gezocht wordt naar alternatieve mogelijkheden om te besparen. Ook is Ryanair geïnteresseerd in meer slots op andere luchthavens in Duitsland, zoals Frankfurt (FRA) en München (MUC). Eerder dit jaar moest Lufthansa hier al een aantal slots afstaan in verband met de deal met de Duitse regering. Dit betekent dat er op deze luchthavens in de toekomst dus meer piloten nodig zijn voor Ryanair.

Uitgelichte afbeelding: Ryanair

Bron van info: Simple Flying

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *