KLM laat B747 vliegen tot eind oktober2 min leestijd

KLM B747 ©markwagtendonk/KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft afgelopen maart besloten om de B747-400 vloot direct met pensioen te sturen. Op 29 maart 2020 kwamen de laatste drie Boeing 747-400 toestellen naar Amsterdam. Daarna werden er toch weer drie stuks van stal gehaald om vracht te vervoeren vanuit China richting Nederland. Deze 747s vliegen nog regelmatig tussen Azië en de thuisbasis op Schiphol.

KLM laat B747 vliegen tot oktober

Het originele plan was om de gehele Boeing 747 vloot per 2021 uit te faseren. Dit werd flink vervroegd vanwege de uitbraak van het Coronavirus. KLM is niet de enige luchtvaartmaatschappij die dit doet. Ook British Airways stopt per direct met de B747 vloot.

De luchtbrug waar drie toestellen voor ingezet worden is nog beperkt nodig. Aan Nu.nl laat KLM weten:

De vraag van de Nederlandse overheid naar medische hulpgoederen neemt dusdanig af, dat KLM het vervoer in de toekomst weer kan verzorgen met de reguliere capaciteit.

KLM zal de Boeing 747 toestellen nog tot eind oktober in zetten voor vluchten. Daarna worden deze met pensioen gestuurd. De Boeing 777 en 787 toestellen zullen de taken van de Boeing 747 over gaan nemen. De komende maanden worden er ook 29 bestemmingen toegevoegd aan het netwerk.

Op dit moment zet de luchtvaartmaatschappij deze B747 toestellen nog in:

Ook zijn er nog een drietal toestellen in de KLM kleuren ondergebracht bij Martinair, plus één in de kleuren van Martinair. De toestellen met de blauwe beschildering zijn de PH-CKA, PH-CKB en PH-CKC.

Virtueel door de Boeing 747 lopen

Na deze laatste vluchten blijft het nog wel mogelijk om virtueel door het toestel te lopen. Het is zowel mogelijk om via je muis als telefoonbewegingen door het toestel te bewegen. Daarnaast is er een VR optie voor mobiele apparaten. Je dient dan wel te beschikken over een speciale houder. Doordat je door het hele vliegtuig kunt lopen, kun je ook plekken zien die je normaal niet ziet. Zo is het mogelijk om de cockpit volledig te bekijken, maar helaas niet de crew rests. In deze ruimte met bedden verblijft de KLM cabinebemanning als deze rust.

Je kunt een kijkje nemen in deze toestellen via deze link voor de reguliere B747-400 en via deze link voor de B747-400combi. Het is ook mogelijk om door de andere toestellen van KLM te lopen. Meer informatie daarover kun je in dit artikel vinden.

KLM B747-combi

Afbeeldingen ©markwagtendonk/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *