KLM breidt netwerk uit met 29 bestemmingen2 min leestijd

KLM’s eerste Boeing 787-10 Dreamliner eind juni in Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De komende maanden zal het Europese netwerk van KLM groeien naar 91 bestemmingen. Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij naar 72 bestemmingen. Deze extra bestemmingen worden in augustus, september en oktober toegevoegd. Ook het intercontinentale netwerk gaat groeien. Nu vliegt KLM naar 51 bestemmingen. Dit zullen er 59 in augustus zijn en 61 in september en oktober. Het aantal vluchten naar de bestemmingen zal nog wel beperkt zijn.

KLM naar meer bestemmingen

In vergelijking met 2019 vliegt KLM naar bijna hetzelfde aantal Europese bestemmingen. In augustus staan er 10.000 vluchten op de planning, waarbij dit er vorig jaar 19.000 waren. Dit aantal neemt in september toe naar 13.500 en in oktober neemt het iets af naar 11.000 vluchten. De gemiddelde bezettingsgraad is uiteraard naar verwachting veel lager dan vorig jaar.

Naar een derde van de intercontinentale bestemmingen neemt de luchtvaartmaatschappij alleen vracht mee. Dit heeft te maken met de lokale (in)reisbeperkingen. Zodra het mogelijk is wil KLM ook weer passagiers meenemen naar deze bestemmingen. Het aantal vluchten naar intercontinentale bestemmingen loopt nog wel achter. Dit zijn er 2.000 in augustus en september, in vergelijking met 3.200/3.300 vorig jaar.

Nieuwe routes voor de luchtvaartmaatschappij

De afgelopen tijd heeft KLM drie nieuwe routes toegevoegd aan het netwerk. Dit zijn Cork (Ierland), Southampton (Verenigd Koninkrijk) en Riyad (Saudi-Arabië). Deze routes zijn o.a. geopend om weggevallen vraag op andere routes op te vangen. Ook versterkt het de marktpositie van het bedrijf in de betreffende regio’s.

Naar Cork en Southampton vliegt de luchtvaartmaatschappij met een Embraer 175. Deze routes worden vanaf 3 en 31 augustus uitgevoerd. Naar Saudi-Arabië vliegt het met een Airbus A330. Deze route zal vanaf 28 september vier keer per week uitgevoerd worden.

Uiteraard kunnen deze bestemmingen en frequenties veranderen. Daarom is het goed om de laatste status te controleren bij de luchtvaartmaatschappij als je binnenkort reist. Dit kun je gemakkelijk doen met de vluchtstatus checker van KLM. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van bijvoorbeeld de lokale (in)reisbeperkingen.

Embraer E190 van KLM Cityhopper (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *