Waarom vliegt KLM naar bestemmingen met gesloten grenzen?

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM breidt het netwerk steeds meer uit en vliegt vaker naar bepaalde bestemmingen. KLM vliegt bijvoorbeeld de komende periode ook vaker naar de Verenigde Staten. Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij naar een landen met inreisbeperkingen. Op die vluchten gaan er maar een paar passagiers mee, waardoor het op het eerste gezicht vreemd lijkt dat hier naar toe gevlogen wordt.

Wil je weten waar KLM in juli en augustus precies naar toe vliegt? Dan kun je hier een volledig overzicht vinden van alle intercontinentale bestemmingen. Daar vind je ook het toesteltype dat de luchtvaartmaatschappij inzet per bestemming.

KLM vliegt naar bestemmingen met gesloten grenzen

Voor luchtvaartmaatschappijen speelt vracht een belangrijke rol, zeker bij intercontinentale vluchten. Er gaat namelijk veel vracht mee met passagiersvluchten in het ruim van het vliegtuig. Ook zijn er een aantal luchtvaartmaatschappijen met toestellen die alleen vracht vervoeren.

De vracht dat KLM meeneemt aan boord kan ervoor zorgen dat de vlucht winstgevender is. De vracht vanaf Schiphol heeft namelijk een relatief hoge prijs. Philips en ASML vervoeren bijvoorbeeld goederen via de luchthaven. Ook vanaf de luchthavens richting Schiphol wordt er vracht meegenomen tegen een goede prijs.

Hierdoor vliegt KLM dus naar bestemmingen met gesloten grenzen. Per vlucht zijn er meestal wel een aantal passagiers aan boord, daar er vaak een aantal uitzonderingen zijn op het inreisverbod. Daarbij kun je denken aan ingezetenen van het betreffende land, die dan wel vaak in quarantaine moeten bij aankomst. Ook zijn er een aantal bestemmingen waar KLM alleen naar toe vliegt met vracht en waar passagiers niet welkom zijn.

Binnenkort op reis

Reis je binnenkort met bijvoorbeeld KLM, dan is het goed om de laatste vluchtstatus te controleren. De bestemmingen en frequenties kunnen namelijk snel veranderen gezien alle reisbeperkingen. Dit kun je gemakkelijk doen via bijvoorbeeld de vluchtstatus checker van KLM. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van bijvoorbeeld de lokale reisbeperkingen.

Het is ook verstandig om het reisadvies van de overheid te controleren. Dit kun je doen via Nederlandwerelwijd.

KLM B747-combi

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Ik merk zelf dat ik het wel lastig vind om uit te zoeken waar je nou wel en niet naar toe mag als toerist. En dan niet het geel/oranje van Nederland, maar waar wel en geen toeristen worden toegelaten.
    Ik kan daar geen goed overzicht van vinden. Je moet dan dus eerst denken waar je naar toe wil en dan proberen uit te zoeken of je wel binnen mag.

  2. Joop zegt

    Je kan beter niet vliegen , maar niet vliegen is geen optie. Vliegen kost kerosene .met 5 pasagiers maar je 200% verlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *