Emirates hervat vluchten met A380 naar Europa, inclusief Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Emirates breidt haar netwerk, mede door het feit dat Dubai weer geopend is voor reizigers, steeds meer uit. Zowel met meer bestemmingen, meer capaciteit en meer services. Zo kondigde de airline uit Dubai onlangs aan dat het nog eens 6 bestemmingen, waaronder Genève en Praag in Europa hervat. Vanaf vandaag vliegt Emirates ook weer met de Airbus A380 naar Parijs Charles de Gaulle en London Heathrow. Sinds het begin van de coronacrisis vloog Emirates uitsluitend met de Boeing 777. Daar komt nu dus verandering in, maar het is een druppel op een gloeiende plaat. Het lijkt vooralsnog lastig om het grote toestel te vullen met reizigers. Als gevolg hiervan storen airlines wereldwijd hun A380 vloot versneld af. Bijvoorbeeld Air France heeft het type al uitgefaseerd. Emirates ziet nog wel heil in de Superjumbo, maar het zal lang duren voordat het type weer op vergelijkbare schaal wordt ingezet als voor 2020.

Vlieg met Emirates en krijg grootse kortingen op je overnachting

Emirates weer met A380 naar Amsterdam en ook Düsseldorf en Brussel hervat

Naast London en Parijs krijgt ook Amsterdam de A380 binnenkort weer op bezoek. Vanaf 1 augustus verruilt Emirates de 777 voor de A380 op de enkele dagelijkse vlucht naar Dubai. Vanaf 1 september is bij Emirates weer het volledige aanbod van 19 vluchten per week te boeken vanaf Amsterdam; 2 maal dagelijks met de A380 en nog eens 5x per week met een 777. Dat is nogal een flinke capaciteitstoename. Het blijft natuurlijk mogelijk dat deze vluchten dichter bij vertrek weer uit de dienstregeling gehaald worden. Veel zal afhangen van de reisrestricties op de doorverbindingen vanaf Dubai. Mocht de vlucht inderdaad door de airline geannuleerd worden, dan biedt Emirates een vrij genereus omboek of voucherbeleid.

Vanaf Düsseldorf zijn vanaf 1 september eveneens weer vluchten te boeken. Voorlopig alleen de avondvlucht uitgevoerd door een Boeing 777. Vanuit Brussel wordt vanaf 17 juli weer gevlogen. Vanaf 28 augustus is de verbinding dagelijks.

Afbeeldingen: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *