Dubai gaat weer open voor reizigers – Emirates breidt netwerk uit

Vlieg met Emirates en krijg grootse kortingen op je overnachting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De autoriteiten van Dubai hebben groen licht gegeven voor inkomende reizigers. Vanaf 7 juli zijn toeristen, zakenreizigers en personen met een verblijfsvergunning weer welkom in het Emiraat. Dit is ook goed nieuws voor luchtvaartmaatschappij Emirates. De airline heeft de afgelopen weken stapsgewijs steeds meer vluchten toegevoegd, waaronder naar Amsterdam. Inmiddels wordt er naar 40 steden wereldwijd gevlogen. Gezien de huidige restricties gaat dit vooral nog om repatriatie, of overstapvluchten. Als er na 7 juli ook weer verkeer met Dubai als eindbestemming toegestaan is, verwacht Emirates meer bestemmingen aan te kunnen bieden.

Voorwaarden voor reizigers naar Dubai

De autoriteiten hebben wel enkele strenge voorwaarden gesteld aan inkomende bezoekers:

  • Reizigers naar Dubai moeten in bezit zijn van een negatieve PCR-test (van uiterlijk 4 dagen voor vertrek). Het is ook mogelijk om deze bij aankomst te ondergaan. Het is echter niet bekend of dit laatste kosteloos is.
  • Reizigers moeten zich registreren met een app op de telefoon.
  • Voor vertrek moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld en reizigers moeten verzekerd zijn tegen medische kosten.
  • Als een reiziger bij aankomst via de test of temperatuurscreening positief blijkt voor COVID, moet deze 14 dagen op eigen kosten in quarantaine in een faciliteit van de overheid.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Maatregelen Emirates

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Dubai, en Emirates speelt hier een sleutelrol in. Het is de airline dan ook alles aan gelegen dat het vliegverkeer en toerisme weer snel herstelt. De maatschappij neemt verschillende maatregelen op de grond en in de lucht om de gezondheid van crew en passagiers te waarborgen. Op Dubai Airport zijn alle lounges echter voorlopig nog gesloten. Enkele eetgelegenheden en winkels zijn wel geopend.

Aan boord krijgen reizigers een hygiëneset. Ook de crew draagt persoonlijke beschermingsmiddelen. Er is zelfs een speciale extra cabin attendant aan boord die de toiletten regelmatig reinigt. Voorlopig vliegt Emirates alleen nog met de Boeing 777-300ER.

Afb.: Emirates, Dubai Media Office

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *