Emirates voert beperkt aantal vluchten uit tot juli & neemt extra maatregelen

Emirates neemt maatregelen aan boord

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates vliegt voorlopig maar naar een beperkt aantal bestemmingen. Ook zijn de meeste vluchten in de Verenigde Arabische Emiraten momenteel verboden. Dit is ingesteld om ervoor te zorgen dat het Coronavirus zich niet verder verspreidt.

De luchtvaartmaatschappij was eerst van plan om vanaf medio mei weer te gaan vliegen, maar dat is nu verder uitgesteld. Het boekingsschema laat zien dat de reguliere vluchten uitgevoerd worden vanaf 1 juli. Uiteraard kan dit nog wijzigen. Vanaf die datum staan er ook 14 wekelijkse vluchten in het systeem naar Amsterdam. Op deze vluchten vlieg je in een Airbus A380.

Emirates voert zeer beperkt aantal vluchten uit

De luchtvaartmaatschappij vliegt de komende week maar naar een zeer beperkt aantal bestemmingen. Alleen naar Frankfurt (25, 27 & 29 spril), Jakarta (26 april), Johannesburg (25 Aaril), Lagos (26 april), London Heathrow (23, 24, 26, 28 & 30 april), Madrid (29 april), Manilla (24, 28,& 30 april) en Tunis (30 april) worden vluchten uitgevoerd.

Passagiers die naar Lagos, Johannesburg of Tunis willen vliegen moeten contact opnemen met de ambassade van dit land in de Verenigde Arabische Emiraten. Tickets voor alle andere bestemmingen zijn te koop via de website van de luchtvaartmaatschappij. Een aantal (online) travel agents hebben ook toegang tot deze tickets.

Neemt maatregelen aan boord en op de grond

Emirates neemt ook maatregelen op de grond en aan boord om de veiligheid en gezondheid te waarborgen. Al het personeel dat direct contact heeft met passagiers krijgen persoonlijke beschermingsmiddelen. Waaronder beschermende kleding voor over hun uniformen, een veiligheidsvizier, maskers en handschoenen.

Op Dubai International Airport zijn handschoenen en een masker verplicht voor alle passagiers en medewerkers. Passagiers moeten deze maskers tijdens de gehele reis dragen. Ook is er controle op temperatuur en zijn er afstandsindicatoren op de grond en in de wachtruimtes geplaatst. Dit moet de reizigers helpen om de nodige afstand te bewaren.

Aan boord worden de stoelen vooraf toegewezen, met lege stoelen tussen individuele passagiers en families. Het eten en drinken is verpakt in dozen om het contact tussen het cabinepersoneel en passagier te verkleinen. Deze dozen zijn voorzien van sandwiches, dranken, snacks en desserts.

Tijdschriften en ander gedrukt leesmateriaal is niet beschikbaar. Ook is het momenteel niet mogelijk om handbagage mee te nemen. Alleen een laptop, handtas, aktetas of babyartikelen zijn toegestaan. Alle andere bagagestukken moeten worden ingecheckt.

Daarnaast zullen alle vliegtuigen van Emirates na elke reis in Dubai een verbeterd reinigings— en desinfectieproces ondergaan. Kun je niet wachten tot je weer met de luchtvaartmaatschappij kunt vliegen, dan kun je thuis ook een culinaire wereldreis maken met Emirates!

Afbeeldingen ©Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *