Qatar Airways vliegt nog naar 40 internationale bestemmingen

Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways vliegt normaliter naar meer dan 100 bestemmingen, maar vanwege het Coronavirus is het schema aangepast. Desalniettemin vliegt de luchtvaartmaatschappij nog steeds naar 40 internationale bestemmingen, zodat passagiers naar hun thuisland kunnen reizen.

In verband met het Coronavirus biedt de luchtvaartmaatschappij Privilege Club leden 12 maanden extra status. Meer informatie over de statusverlenging en dit loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij kun je hier vinden.

Op Hamad International Airport in Doha heeft de luchtvaartmaatschappij ook een groot aantal lounges gesloten. Passagiers die de komende tijd reizen kunnen nog wel gebruik maken van de Al Mourjan lounge op de thuisbasis van Qatar Airways.

Qatar Airways naar Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika & Midden-Oosten

Qatar Airways vliegt nog naar bijna ieder continent, al vliegt het nog maar naar een beperkt aantal bestemmingen. Zo zijn er nog vluchten naar Sao Paolo, de Seychellen, Kuweit en Teheran. Naar Noord-Amerika vliegt de maatschappij alleen nog naar Dallas, Chicago, Montreal en Washington. Op die manier kunnen inwoners van de diverse landen nog terug naar hun thuisland vliegen.

Midden-Oosten, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika

Europa, Azië en Oceanië

In Europa vliegt Qatar Airways nog naar 21 bestemmingen. Zo vliegt de maatschappij ook tussen Amsterdam Schiphol en Doha. Deze route wordt momenteel met een A350-1000 uitgevoerd. Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij met een A380 naar Frankfurt en Londen. Daarnaast worden er nog vluchten uitgevoerd naar bijvoorbeeld Manchester, Helsinki, Boedapest, Wenen, Athene en München. De volledige lijst met Europese bestemmingen vind je hier.

Daarnaast vliegt de luchtvaartmaatschappij nog naar een groot aantal bestemmingen in Azië en Oceanië. Je kunt bijvoorbeeld nog reizen naar Tokyo, Sydney, Melbourne, Perth of Kuala Lumpur.

Qatar Airways bestemmingen

Op deze pagina van de luchtvaartmaatschappij kun je de laatste informatie vinden over de vluchten en bestemmingen, daar dit snel kan wijzigen vanwege het Coronavirus.

Qatar Airways ticket geboekt – dit zijn je opties

Passagiers kunnen nog steeds via Doha doorvliegen naar een bestemming, maar het is niet meer mogelijk om Doha zelf in te gaan (uitzonderingen daargelaten). Heb je een ticket geboekt en vliegt de luchtvaartmaatschappij nog steeds naar je bestemming, dan kun je nog reizen.

Kun je niet meer reizen, dan kun je kiezen om je reisdata of bestemming te wijzigen, een voucher aan te vragen of je geld terug te vragen. Dit geldt voor alle tickets die uiterlijk 30 september 2020 zijn uitgegeven, en voor reizen tot 30 september 2020. Je kunt dit doen door:

  • Als je jouw ticket via een reisbureau hebt geboekt, neem dan contact op met je reisbureau om je boeking te wijzigen, je ticket om te ruilen voor een toekomstige reisvoucher of om een terugbetaling te regelen.
  • Als je rechtstreeks bij Qatar Airways hebt geboekt, wordt er automatisch een reisvoucher naar je gemaild. Deze zal gelijk zijn aan de waarde van je ongebruikte ticket – plus 10% extra, exclusief wettelijke belastingen. Als je jouw tickets liever opnieuw wilt boeken of een terugbetaling wilt regelen, kun je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij

Alle voorwaarden en informatie kun je vinden op deze pagina van Qatar Airways.

Maatregelen Hamad International Airport (Doha)

De thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij is Hamad International Airport (DOH). Het vliegveld neemt een groot aantal maatregelen om de veiligheid van de passagiers en medewerkers te waarborgen.

Qat de hygiënemaatregelen betreft, heeft het vliegveld strenge schoonmaakprocedures ingevoerd. De meeste niet-essentiële passagiersfaciliteiten zijn gesloten en alle dingen die passagiers aanraken worden om de tien tot vijftien minuten schoongemaakt. De gates en bus-balies worden ook na elke vlucht schoongemaakt. Het personeel is extra instructies gekregen en zij mogen ook maskers en wegwerphandschoenen dragen ter bescherming (in overeenstemming met de aanbeveling van de WHO).

Transferpassagiers worden zoveel mogelijk met een sociale afstand gecontroleerd en verwerkt. De meeste eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten, maar er zijn er nog een aantal operationeel zodat passagiers hier toch gebruik van kunnen maken. Ook is de detailhandel gesloten, met uitzondering van een aantal essentiële winkels zoals een apotheek.  Tevens zijn de transittijden voor de vluchten geminimaliseerd en wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van een bus-gate.

Passagiers die uit een land komen met een ernstige uitbraak van het Coronavirus, worden gecontroleerd met een thermische screening. Er zijn thermische camera’s geinstaleerd die de lichaamstemperatuur van elke passagier meet. Als een passagier koorts heeft zal deze naar een kliniek op de luchthaven worden gebracht ter controle. Deze kliniek heeft het vliegveld samen met de Qatari Company for Airports Operation and Management en Qatar Airways opgezet. De kliniek voert medische onderzoeken uit en kan COVID-19 gerelateerde klachten behandelen.

Qatar Airways blijft ondanks Coronavirus vliegen en zet A380 meer in

Afbeeldingen ©QatarAirways & GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *